Srpski teniser Janko Tipsarević igrao je u noći između petka i subote četvrtfinalni meč na turniru u Vašingtonu protiv Hrvata Marina Čilića. Pobednik ovog duela igraće za mesto u finalu protiv boljeg iz duela Argentinca Davida Nalbandijana i Francuza Žila Simona.

Tipsarević i Čilić su se do prošle noći sastali četiri puta, poslednji put u Čenaju ove godine, i u svakom duelu trijumfovao je hrvatski teniser, koji je trenutno 13. igrač na ATP listi.

Tipsarević je do četvrtfinala ostvario tri maksimalne pobede, najpre protiv Arnoa Klemona iz Francuske, zatim je bio bolji od domaćeg tenisera Sema Kverija i, konačno, savladao je u Kolumbijca Alehandra Falju. Treći srpski teniser po poziciji na svetskoj rang-listi pobedio je 26-godišnjeg Falju sa 2:0 (6:3, 6:4) posle 88 minuta igre. Janko je bio bolji u svim elementima igre, a posebno prilikom servisa. Imao je sedam asova, dok protivnik nije uzeo nijedan jedini poen direktno iz servisa. Sigurnost na početku poena uticala je da Tipsarević tri puta oduzme gem rivalu na njegov servis, dok je Falji to uspelo samo jednom. Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i prva pobeda srpskog tenisera.

Odličnim nastupima u Vašingtonu, ali i u Los Anđelesu prošle nedelje kada je zaustavljen u polufinalu, Janko je potvrdio da se posle duge pauze od povrede i eliminacije na startu turnira u Atlanti na početku američke turneje, vratio u dobru formu. Turnir u Vašingtonu spada u kategoriju ATP 500 i ima nagradni fond 1.165.500 dolara, a pobednik će zaraditi 261.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari