Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da osvoji drugu uzastopnu titulu, a ukupno treću ove sezone, nakon što je u finalu turnira u Sankt Peterburgu poražen od Marina Čilića iz Hrvatske sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:2), u meču koji je trajao dva sata i 18 minuta. Ovo je bio čak šesti poraz Tipsarevića u sedam mečeva koje je odigrao protiv Čilića.


Početak meča nagovestio je neizvesnu borbu jer su i srpski i hrvatski teniser bili sigurni pri svojim servisima. U petom gemu prvog seta Janko se sukobio sa sudijom jer mu nije dozvolio da iskoristi čelendž, nakon čega mu je popustila koncentracija što je Čilić iskoristio i oduzeo servis srpskom teniseru u šestom gemu, a zatim i sigurnim servisima osvojio prvi set sa 6:3. Drugi set počeo je znatno bolje za 13. tenisera sveta jer je nakon sigurnog gema na svoj servis, napravio brejk i poveo sa 2:0. Do kraja drugog dela igre Tipsarević nije omogućio nijednu brejk priliku Čiliću, pa je ubedljivo priveo set kraju i izjednačio rezultat na 1:1. Na početku odlučujućeg seta srpski teniser imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio pa je prvi gem pripao hrvatskom igraču. Šesti gem bio je odlučujući za trijumf Čilića jer je zahvaljujući greškama Tipsarevića uspeo da povede sa 4:2, a zatim i trijumfuje uz još jedan brejk.

Tipsarević je prethodno osvojio Kup Kremlja u Moskvi pa je ovim porazom ispustio priliku da osvoji duplu krunu na turnirima u Rusiji. Ipak, srpski Dejvis kup reprezentativac i dalje ima priliku da se plasira na završni Masters sezone, a već od sledeće nedelje učestvovaće na turniru u Bazelu.

Đoković na terenu nakon šest nedelja

Najbolji svetski teniser Novak Đoković posle pauze od šest nedelja zbog povrede međurebarnog mišića vraća se na teren na turniru u Bazelu. Srpski teniser postavljen je za prvog nosioca, a protivnik u prvom kolu biće mu Havijer Malis iz Belgije. Đoković je pehar na turniru u Bazelu podigao 2009. godine, dok je prošle sezone poražen u finalu od Rodžera Federera. Za Srbiju će nastupati i Janko Tipsarević koji je postavljen za šestog nosioca i Viktor Troicki kao osmi nosilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari