Ključni cilj u naredne četiri godine je stvaranje uslova za zapošljavanje mladih ljudi i obezbeđivanje što više projekata koji će privući investitore u Sandžak. Ovo je istakao ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin prilikom posete Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Priboju i Prijepolju, sa čijim predstavnicima je definisao ciljeve i principe saradnje o njihovom održivom razvoju.


Jednodnevnu posetu sandžačkim opštinama ministar Ugljanin je počeo u Novom Pazaru, u kojem njegova Stranka demokratske akcije (SDA) učestvuje u lokalnoj vlasti. U razgovoru sa novopazarskim gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, naglasio je da se odrekao portfelja da bi predstavnici Sandžaka dobili više republičkih institucija i više novca iz budžeta za ubrzani socijalno-ekonomski razvoj. Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je da zbog ekonomske krize predstoje veliki izazovi, ali će pokušati da od ovog grada naprave grad „u kojem svi žele da žive, u koji svi žele da dođu ali i da se opet vrate. Novi Pazar je ozbiljan grad, ali i ozbiljan regionalni centar. I gradska vlast to treba da pretvori u stvarnost“.

U Tutinu je ministar Ugljanin ocenio da ta opština sada može da se pohvali ubrzanim razvojem i preneo poruku Vlade Srbije o jačanju republičkih institucija u sandžačkim opštinama, jer „dolaskom institucija približićemo Vladu i državu svim građanima”. U ovoj opštini, u bivšoj Jugoslaviji poznatoj po najnižem nacionalnom dohotku, po rečima predsednika opštine Šemsudina Kučevića sada se radi program ekonomskog razvoja do 2020.godine.

Ministar Ugljanin je gradonačelniku Novog Pazara i predsednicima opština Tutin,Sjenica Priboj i Prijepolje rekao da je potrebno da daju svoj maksimum u zalaganju za svoju opština „bez obzira kojoj političkoj opciji pripadate, jer samo zajedničkim radom i donošenjem i definisanjem zajedničkih strateških ciljeva može se postići zavidan uspeh“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari