Na snegom prekrivenom terenu u klupskom sportskom centru fudbaleri Partizana počeli su juče pripreme za prolećni deo sezone, u kojem ih očekuje odbrana duple krune.



– Ciljevi su uvek isti i dobro vam poznati, a to su odbrana trofeja u prvenstvu i Kupu. Zato bih vas zamolio da od danas u svakom trenutku treninga i utakmice razmišljate o duploj kruni – kratko je i jasno poručio igračima sportski direktor superligaškog lidera Ivan Tomić.

Predsednik Dragan Đurić otišao je korak dalje u očekivanjima od ekipe, koja vodi „kolo“ u domaćem šampionatu, sa tri boda više od Vojvodine i sedam više od Zvezde i Javora.

– Imate punu podršku kluba, koji će vam pružiti sve što je potrebno za odbranu duple krune i novi iskorak u Evropi. Neka nam ova godina bude uspešnija od prošle, pa da sledeće u ovo vreme pričamo kako nam je bilo u Ligi šampiona – želja je prvog čoveka kluba iz Humske.

Trener Slaviša Jokanović bi voleo da sa ovim timom uđe u istoriju.

– Od vas se očekuju rad i disciplina. U prilici smo da uđemo u istoriju Partizana kao prva generacija koja je zaredom osvojila dve duple krune. Verujem da ćemo je iskoristiti. Imamo kvalitet i snagu za to – zadao je „domaći“ svojim izabranicima mladi strateg, koji tvrdi da se tokom tronedeljnog odmora u Španiji nije opterećivao nagađanjima o njegovoj smeni, još jednom ponovivši ranije teze da bi „najlakše bilo sada otići“ i da se „titula ne osvaja u jednoj utakmici“, makar to bio duel sa večitim rivalom Zvezdom, s kojim se crno-beli sastaju veću prvom kolu drugog dela prvenstva 21. februara.

U tom „projektu“ neće učestvovati Zoran Tošić (otišao u Mančester junajted), Đorđe Lazić (Metalurg, Donjeck), Darko Maletić (Koblenc), Nenad Brnović (pozajmljen Radu), Milan Perić (pozajmljen Jagodini), Veljko Paunović (završio karijeru), Dragan Čadikovski (seli se u Južnu Koreju), a vrlo verovatno i još neko od 27 igrača koji su se juče pojavili na prozivci.

Tome, zato, mogu da se nadaju novajlije Brana Ilić (Rad), Vašington da Silva (Makedonija, Đorče Petrov), Bogdan Stević (Radnički Obrenovac), Aleks dos Santos i Nemanja Tomić (Teleoptik), kao i jedan štoper i krilni vezista, na čijem se dovođenju intenzivno radi.

Svi oni imaju pred sobom više od mesec dana priprema da zasluže mesto u prvom timu, od čega će bezmalo tri nedelje provesti u Antaliji. Prvi put u intervalu od 21. do 31. januara, a potom od 5. do 15. februara. Za to vreme crno-beli će odigrati šest prijateljskih mečeva.

Žuka: Ne želim da odem

Antonelo Žuka tvrdi da ne žuri sa odlaskom iz Humske, mada mu je uprava dala dozvolu za to.

– Ne verujem da je sportski direktor Tomić bilo kome izjavio da želim otići jer mu ja to nisam rekao. Dobro mi je u ovoj ekipi, klubu i gradu. Čim sam došao na pripreme znači da želim i dalje učestvovati u odbrani duple krune, a ako se u međuvremenu pojavi neka dobra ponuda zajedno s ljudima iz kluba doneću pravu odluku – tvrdi jedan od trojice Partizanovih Brazilaca.

Gde je Zaim?

Mada mu je to bila obaveza, Kamel Zaim nije se juče pojavio na treningu. U klubu ne znaju gde se nalazi, ni da li će i kada doći letos pompezno dovedeni vezni igračiz Tunisa, koji za šest meseci nije izborio mesto među prvih 18, što je u nedavnim intervjuima u svojoj zemlji objasnio diskriminatorskim tretmanom na rasnoj osnovi (?!).

Predsednik Đurić pobegao novinarima

Ni juče nije bilo izvodljivo dobiti komentar predsednika kluba Dragana Đurića na temu moguće primopredaje te funkcije sa bivšim fudbalerom Partizana Savom Miloševićem. Prvi čovek crno-belih dan pre ostao je gluv na telefonske pozive novinara, a posle prozivke im je pobegao. Iako je pristao na razgovor, koji mu inače ide u rok službe, Đurićje u više navrata eskivirao „sedmu silu“, a onda, izgovarajući se neodložnom telefonskom pričom, napustio sportski centar, uz poruku „pozovite me kasnije“. Naravno, nije se javio i objasnio namerava li da se povuče sa sadašnje pozicije, da li je i šta nudio Miloševiću i svoju konstataciju izrečenu u jednoj novini da neko pokušava destabilizovati Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari