Cilj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je smanjivanje nezaposlenosti u narednih pet godina za 50 odsto i podizanje standarda građana kroz podsticaj ravnomernog regionalnog razvoja, rekla je u Kruševcu državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Verica Kalanović.

Cilj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je smanjivanje nezaposlenosti u narednih pet godina za 50 odsto i podizanje standarda građana kroz podsticaj ravnomernog regionalnog razvoja, rekla je u Kruševcu državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Verica Kalanović. Ona je kazala da je Ministarstvo ekonomije već napravilo planove za rešavanje ključnih problema u opštinama u Srbiji, kao i da će republički budžet za 2008. godinu biti završen u novembru, dok će odobravanje razvojnih projekata biti završeno u oktobru. Kalanovićeva je u petak, posle radnog sastanka državnih sekretara i pomoćnika ministara u resorima koji su pripali stranci G17 Plus s rukovodstvom te stranke u Kruševcu, rekla da je u narednih pet godina predviđen intenzivan razvoj većih opština i privrednih centara.
– Reč je o unapređenja infrastrukutre, komunalne, ali i one koja je neophodna za privredni rast, kao što su biznis inkubatori i izgradnja industrijskih zona – rekla je ona na konferenciji za novinare, dodajući da će Ministarstvo ekonomije u septembru doneti uputstvo za način rada biznis inkubatora u Srbiji. Kalanovićeva je najavila da će uskoro početi da se otvaraju regionalne razvojne agencija u većim regionalnim centrima koje će objedinjavati pomoć malim i srednjim preduzećima, razvoj regionalne infrastrukture, privlačenje domaćih i stranih investitora i bavljenje problemima mladih. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Nevena Karanović, državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Vlajko Senić, pomoćnici ministara ekonomije i sporta Miodrag Miljković i Slaviša Zlatanović, kao i direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dejan Jovanović.

Do 2008. će biti ukinute liste čekanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari