Iako rad u proizvodnji uglja i električne energije nosi sa sobom brojne rizike, cilj kostolačke Kompanije je da se broj povreda na radnom mestu smanji na minimum.

U privrednom društvu „TE – KO Kostolac“ započet je projekat unapređenja modela upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu JP „EPS“, koji će u saradnji sa konsultantskom kućom „Lafarž“ iz Beočina realizovati u naredne dve godine u četiri faze. Kako prenosi portal kostolačke kompanije, prema odluci Sektora za Bezbednost i zdravlje na radu ovaj projekat će se prvo realizovati u Kostolcu obzirom da su u jednoj kompaniji objedinjeni i proizvodnja uglja i termoenergije, kao i u distribuciji „Jugoistok“.

Bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih se posmatra iz dva aspekta. Prvi se odnosi na tehničko – tehnološki segment, dok se drugi segment odnosi na upravljanje u ovoj oblasti. Nenad Vladić, direktor za bezbednost i zdravlje na radu u EPS, najavio je da će narednih meseci članovi tima „Lafarža“ obavljati brojne intervjue sa rukovodstvom kompanije, predstavnicima sindikata, zaposlenima, a obići će i sve sektore proizvodnje sa ciljem da se dođe do najoptimalnijih rešenja za primenu nove prakse u kojoj će se eliminisati povrede na radu.

Goran Horvat, vršilac dužnosti direktora PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, naglasio je da je njihov cilj minimalan broj povreda na radu iako to predstavlja veliki izazov zbog rizika koji donosi rad u proizvodnji uglja i električne energije. -Dosta toga smo uradili na ovom polju, ali prostora za napredak uvek ima i verujem da će realizacija ovog projekta doprineti značajnom umanjenju bezbedonosnih rizika u našoj kompaniji, rekao je Horvat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari