Delegacija grada pobratima Burhanija iz Turske, na čelu sa predsjednikom Opštine Burhanija Nedžetom Ujsalom, boravila je proteklog vikenda u Bijelom Polju, u cilju uspostavljanja saradnje u oblasti privrede, kulture, sporta i turizma.

Predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković kazao je da osim predsjednika Opštine Burhanija, delegaciju sačinjavaju i predsjednik Trgovinske komore i članovi komore Burhanija, istaknuti biznismeni i preduzetnici iz sektora turizma, poljoprivrede, prehrane i predsjednici i članovi udruženja iseljenika.

– Imali smo sastanak privrednika, bankara i predstavnika Trgovinske Komore i vidjećemo koju su to projekti koje bismo mogli zajednički realizovati, kazao je Ljušković.

Predsjednik Opštine Burhanija Nedžet Ujsal je naglasio da je on na ovu funkciju došao prije dva mjeseca i da će se potruditi da ispuni Protokol o bratimljenju Bijelog Polja i Burhanije koji je njegov prethodnik potpisao.

– Mi smo došli sa ciljem da unaprijedimo započete sporazume i odnose između Burhanije i Bijelog Polja. Cilj nam je da se proširi prijateljstvo naših opština i da poboljšamo ekonomske i trgovinske odnose, te da uspostavimo komunikaciju biznismena iz Burhanije i Bijelog Polja koji se bave sličnim djelatnostima, kazao je Ujsal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari