– Opština Pljevlja učestvovaće u međunarodnoj akciji „Let’s do World“ koju na nivou Crne Gore, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma organizuje NVO „ADP – Zid“ iz Podgorice, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine.


Riječ je o akciji u okviru koje će se tokom sedmodnevnog trajanja u više crnogorskih gradova uklanjati otpad sa najugroženijih lokacija. Akcija na nivou Pljevalja biće jednodnevnog karaktera, a njen cilj je da se građani podstaknu na aktivnije učešće u životu zajednice. O samoj akciji, njenoj kvalitetnoj pripremi i realizaciji, u utorak su razgovarali predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić i predstavnice NVO Zid Sanela Pajazitović i Ana Škoflek. Akcija će najvjerovatnije biti realizovana u petak 22. aprila, na Dan planete Zemlje. Očekuje se da će u njoj učestvovati i privredni subjekti, preduzetnici, NVO sektor, škole, sportski klubovi i druge ustanove iz Pljevalja. Tačan termin i lokacije na kojim će se akcija izvesti biće definisani u daljoj komunikaciji Opštine Pljevlja i NVO „ADP Zid“ kao nosioca ovog projekta.

Akcija na Crnogorskom primorju

Sličan projekat realizovan je 2014. godine na Crnogorskom primorju. Tada je oko 3.100 učesnika u šest gradova sakupilo je oko 530 tona raznog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari