Uz pomoć bagera, kamiona, ali i lopata u Novom Bečeju čisti se priobalje Tise od mulja. Visok vodostaj reke, nakon njenog povlačenja, ostavio je neurednu obalu koja se proteže duž celog mesta, u delu poznatom kao potez od Skele do Manastira. Mesna zajednica angažovala je za ovaj posao radnike koji su zaduženi da brinu o svemu što je vezano za obalu.

– Za održavanje priobalja angažovana su četiri radnika koji će na tim poslovima raditi 24 časa dnevno. Oni će biti zaduženi i za čuvanje čamaca, košenja trave i uređenje okoline, što podrazumeva i skupljanje smeća i slične poslove. Na taj način i mi želimo da damo doprinos turističkoj ponudi Novog Bečeja – objašnjava Radoslav Šećerov, iz MZ Novi Bečej.

Prema njegovim rečima, mulj koji je ostao nakon povlačenja reke i opadanja vodostaja izmešten je na samu obalu, a kasnije će biti odnesen kamionima. Biće izvršeno pranje i čišćenje stepeništa, ali i održavanje zelenila. Mesna zajednica za ovaj posao izdvojila je 200.000 dinara. Sem toga, investirano je 150.000 dinara u podizanje mosta na kanalu koji služi poljoprivrednicima da lakše stignu do svojih njiva.

– Ćuprija je širine osam metara, tako da će most omogućiti zemljoradnicima da poljoprivrednim mašinama priđu i obrađuju svoju zemlju. Izgradnju mosta finansirali smo sredstvima iz samodoprinosa – naglašava Šećerov.

Angažovana je i poljočuvarska služba na teritoriji opštine Novi Bečej. Sredstva su, takođe, izdvojena iz samodoprinosa kako bi poljočuvarska služba uspešno zaštitila useve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari