Pored veoma visokih temperatura koje traju duže vrijeme i na sjeveru Crne Gore, radnici „Gradskog zelenila“ i „Čistoće“ u Pljevljima, ne zanemaruju svoje radne obaveze. Svakodnevno su na terenu, čiste korito rijeke Breznice i kose travu sa javnih površina u gradu. Prema riječima Olgice Otašević, rukovodioca RJ „Gradsko zelenilo“, košenje trave je u završnoj fazi.


– Gradski park, Stražica i druge manje gradske površine koje se redovno održavaju su pokošene i trava je uklonjena, trenutno radimo na Starom muslimanskom groblju ispod bolnice, a u gradskom parku čistimo korito rijeke Breznice. Očišćeni su ribnjak i korito od izvorišta do Milet bašte, a u toku je i čišćenje potoka u gradskom parku. Ovih dana je vodostaj bio prilično visok tako da je dosta smeća odnijela voda, ali se jedan dio zadržao na granama, kao plastične kese, flaše, limenke. Molim građane da povedu računa i ne bacaju otpatke u korito jer imati rijeku u gradu, posebno u ovakvom ambijentu u kojem se mi nalazimo, zaista je privilegija. To najbolje znaju oni koji dolaze sa strane i koji vide ovaj prostor koji imamo, ističe Olgica Otašević.

Ona je uputila apel vlasnicima pasa da ih izvode sa korpom kako ne bi oštećivali mlada stabla i da ih ne kupaju u jezeru pored ribnjaka jer je planirana nabavka većih količina ribe pastrmke i šarana. Pored redovnih aktivnosti radnici RJ „Zelenilo“ rade u krugu firme na plasteničkoj proizvodnji povrća: paradajza, krastavca, luka, paprike, sitnog povrća, kao i rezanog cvijeća: gladiole i ruže. Nakon što završe košenje i čišćenje korita Breznice, radnici „Zelenila“ će preći na održavanje drvoreda lipe čije su se krošnje nakon cvjetanja dosta spustile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari