Član stranke Zajedno pretučen u Novom Sadu, napadači nepoznati 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Člana stranke Zajedno Srđana Đurića su u noći između petka i subote napali napalo više osoba, nanevši mu povrede u predelu glave i vrata, saopštio je novosadski odbor stranke Zajedno.

Kako su istakli, napad se dogodio na novosadskom Trgu republike nešto nakon 02.00, a posle napada Đurić je sa stranačkim kolegama do jutra bio u Urgentnom centru, gde je od njega i policija uzela izjavu. Identitet napadača, ističe su u saopštenju, još uvek nije poznat.

Po iskazu samog Srđana Đurića, dodaje se u saopštenju, mladići su mu prišli sa provokacijom nazvavši ga „ustašom“. Nakon kratke verbalne razmene, jedan od mladića ga je udario pesnicom i oborio na zemlju, nakon čega su počeli da ga šutiraju, što su prisutni svedoci i potvrdili.

“Ne znamo da li je ovaj napad još jedan u nizu naručenih. Ne znamo, i nemamo još uvek dokaze o potencijalnom nalogodavcu. Ono što, pak, zasigurno znamo, je da je odbor Zajedno! za Novi Sad, kao i toliko drugih opozicionih aktivista i političara, konstantno od strane medija bliskih SNS-u etiketiran antisrpskim, izdajničkim, neprijateljem društva, i da je odgovornost naprednjačkih vlasti u najmanju ruku u tome što su produkovali stravičnu atmosferu mržnje koja dovodi do ovakvih strašnih napada”, istakli su u saopštenju.

Član stranke Zajedno pretučen u Novom Sadu, napadači nepoznati 2
Foto: Zajedno

Iz stranke Zajedno istiću da su Srđanu Đuriću od strane ultradesničarskih organizacija u više navrata iznošene pretnje i pokušaji zastrašivanja. Njemu se, dodaju, ispod prozora stana redovno crtaju neonacistički i fašistički simboli, a na šta policijska uprava do sada nije reagovala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari