Članica REM-a Višnja Aranđelović: Dozvola za petu nacionalnu frekvenciju do kraja godine 1Foto FoNet Milica Vučković

Predstavnica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović izjavila je da ne očekuje da će odluka koja će televizija dobiti „petu frekvenciju“ biti doneta u naredna tri dana, već do kraja godine, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

U konkursu za izdavanje dozvole za nacionalnu pokrivenost navodi se da će REM odlučiti koja će televizija dobiti „petu frekvenciju“ u roku od „najkasnije 30 dana od dana objavljivanja liste svih podnosilaca prijava“, odnosno do 2. decembra.

„Za dozvolu za nacionalnu pokrivenost je u startu kada smo razgovarali rečeno da će biti do kraja godine“, rekla je Aranđelović, dodavši da sa datumima sednica nije upoznata.

Kada će Savet REM doneti odluku o dozvoli za nacionalnu pokrivenost nije poznato ni članici Saveta REM Juditi Popović, koja kaže da su redovne sednice Saveta nekoliko puta odlagane.

„Sve sednice koje su bile sazvane u prethodnih 10 dana su odložene. Dakle, trebalo je da se održi redovna sednica koja je dvaput odlagana. Zasad ne mogu ništa zasigurno da kažem – ni kada će biti sednice, ni zašto dosad nije održana“, rekla je Popović za sajt UNS.

Aranđelović je za UNS rekla da je odlagana sednica na kojoj će se odlučivati o radijskoj i televizijskoj dozvoli za pokrivanje sa predajnika Avala, a ne za dozvolu za petu frekvenciju.

Da bi neka televizija dobila dozvolu za nacionalnu pokrivenost potrebno je da dobije bar pet glasova od devet članova Saveta REM. U 2013. godini dozvola za petu frekvenciju nije dodeljena jer, nakon što je dva puta raspisan konkurs, nijedna televizija nije dobila neophodnu većinu glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari