Članovi 'Kreni-Promeni' u Novom Sadu delili plakate sa informacijama o zagađenju vazduha 1Foto: Kreni Promeni/Tviter

Pokret „Kreni – Promeni“ večeras je u centru Novog Sada pokrenuo akciju „100 plakata za 1 bilbord“ koja je inicirana uklanjanjem njihovih bilborda za informisanje o stepenu zagađenja vazduha u Novom Sadu, saopšteno je iz tog pokreta.

U saopštenju se navodi da su gradjanima delili plakate sa QR kodom za praćenje nivoa zagadjenja, a potom su oblepili plakate na nekoliko lokacija širom Novog Sada.

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović je tom prilikom rekao da je „suludo da se informacije o zagadjenju vazduha kriju“.

„Suludo je da bilo kakva rešenja ili načine deljenja informacija koje su za opšte dobro i od koristi za sve gradjane doživljavati kao neke neprijateljske postupke. Novi Sad je jedini grad u kom smo imali pritiske u vezi sa ovom temom“, rekao je Manojlović.

Dodao je i da će volonteri u 24 grada u Srbiji koji su obuhvaćeni kampanjom „Imam pravo da dišem“, oblepiti svoje gradove istim plakatima sa QR kodom.

Iz pokreta „Kreni-Promeni“ podsećaju da su juče obavešteni da će njihovi bilbordi u Novom Sadu, koji su sklonjeni nakon pritisaka gradske vlasti, biti vraćeni posle Nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari