Članovi žirija daju ostavke, laureati vraćaju nagradu

Ne stišava se bura oko odluke Kulturno-prosvetne zajednice Beograda da Goranu Vesiću dodeli povelju za "trajni doprinos kulturi grada"

Ostavite komentar


    1. Treba dodeliti nagradu i ljudima u Krusevcu sto su podigli spomenik autobusu koji ga je odvezao za Beograd. To je prava umetnost, osloboditi kulturu od takvih.

  1. Majko moja! VESIC!!! Pa gde smo to dospeli? Jedino me raduju muke botova! Kako je tek njima teško pao zadatak da OVO odbrane! Inače se osećam odvratno, mitrović, vesić…kultura!!!???

  2. vidim pominje se KPZ, pa Vesić će u KPZ Zabela dobiti nagradu za najbolje očišćenu klonju …

  3. Užas! Ovaj čak spremio govor duboko ubeđen da mu pripada povelja, istovremeno duboko zabrinut zašto nije stigla ranije.

  4. Zlonamerni ljudi… Ne mora Beocug da se vraca. Dovoljno je, npr. da se nagrada samo preimenuje sada kad je Vesic laureat. Umesto Beocug, neka postane – Mrtvi cvor.

  5. Možda je grad stvarno i obnovio dosta spomenika, fasadi, trgova i sl. ali to im je i posao, zbog toga između ostalog i postoje. Glupo je da se neko nagrađuje zato što je radio svoj posao. A Vesić kao osoba je pre svega nekulturan, tako da nipošto ne bi smeo da ponese nikakvu nagradu koja ima veze s kulturom. Čovek je sirovina i krajnje nadobudan, stoga je nagrada za “doprinos kulturi grada” dodeljena njemu, najblaže rečeno neprikladna.

    1. Za Vesica vec svi znamo da je nekulturan ali za Ajdacica smo tek culi kakav ulicni bahati vokabular koristi! I taj covek odlucuje o nagradi Beocug! Pa sta ce mu onda 17 clanova KPZ-a kad je sam doneo odluku a ostali samo klimali glavama? Uzas ko nam je zahvaljujuci SNS-u u (ne)kulturi!

  6. Znaci u ziriju 17 iz sekte, ajdacic koji nije ni imenovan, i jedan arhitekta koji nije ni znao za sta je ziri i kome dao nagradu.
    Koja je ovo sramota jednoumlja i politicke poltronizacije.

  7. ZaVesića je najprimerenija nagrada „Rubikova kocka“ za doprinos srpskom građevinarstvu. Dokazao je da se ista kocka na trgu može obrnuti više puta.

  8. Nemam pojma koje opancar koga ste zvali ali kad takvi odlucuju onda nema mesta cudjenju. Jedan od onih koji se uspentrao na poziciju u skladu sa sistemom negativne selekcije. Sad ostaje da se vidi ko od ovih sto su do sad dobili te nagrade ce ispostovati sebe i vratiti istu.

    1. Postovani samoproklamovani gospodine, „opancar“, stvarno? To je po vama uvreda, zasto, kako?

  9. Ovaj Ajdacic,reziser ne znam cega,ocigledno pliva u svim rezimima! Kaze ziri ima 18 clanova,ali ja sam ovome dao beochug ,i ovome…

  10. Nadajmo se da ce Zivorad Ajdacic doziveti ono sto bi trebalo – da u skorijoj buducnosti bude na dnu zbog neznanja i bahatosti u oblasti kojom se bavi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.