Čongradin: Neću tužiti Šešelja

Ostavite komentar


  1. Da li je počinjen genocid u smislu medjunarodnopravne definicije ovog pojma ostaje za raspravu. Srbija treba da prihvati da je Haski sud, daleko inače od toga da je nepogrešiv (Gotovina, Haradinaj !), ocenio – ne jednoglasno – da je počinjen genocid. Prihvatiti presudu je civilizovani gest i obaveza prema medjunarodnim strukturama ali presuda nije i apsolutna istina. Sud inače nigde ne tvrdi da je Srbija počinila genocid a tvrdnja da je “počinjen u naše ime” pravno i moralno je apsurdna

    1. Odličan komentar. Treba dodati da niko mladima ( a ni starima) ne treba da nameće osjećaj krivice za ono što nisu učinili.
      Pozdrav od bivšeg borca VRS

  2. Дефиниција геноцида је прецизна и не оставља простора Шешељу нити женама у црном. Шешеља би требало да туђе припадници ЈВуО, у народу звани четници ако је којег у животу зато што их приказује кроз призму комуниста. Требала би та гонити и држава Србија, све што је радио као политички кловн је суштински за државне интересе Хрватске, и данас. Он буче а парнице по Србији

  3. Imam puno prijatelja medju Bosnjacima iz Bosne i svaki od njih imaju potresne price o iskustvima iz rata 90-ih. Granatiranje od strane hrvatske i srpske vojske, silovanje, koncetracioni logori, tortura, proterivanje. Sve su to izvodili Srbi i Hrvati po naredjenju celnika tih drzava i to se dogadjalo po celoj teritoriji Bosne. Po svim definicijama to je GENOCID ali ne samo u Srebrenici. Gospodjo Congradin, neizmerno vam se zahvaljujem i divim zbog vaseg upornog istrajavanja da kazete punu istinu srpskom narodu jr je oni ne znaju zato sto su i sadasnji lideri Srbije ucestvovali u tom genocidu. Hvala SNEZANA.

  4. Bilo bi dobro za preostali srpski narod da ekstremi svake vrste nestanu iz javnog zivota Srbije. Tu spadaju i svi ti dinaroidi, napredni i ne napredni ali i svi uhlebljeni eu pacifisti poput ove novinarke. Srbija je porobljena i najmanje svoja. Glas imaju nekakve političke mrve ali se njihove izjave redovno prenose cak ih i zovu po emisijama. Običnom narodu je nemogućw da dođe do mikrofona jer to nije zaninljivo već samo oni koji šokiraju, kao u rijaliti programima tako i u politici. Ekstremi svake vrste. Zato onaj ko bi da postane ‘slavan’ nemajući ništa drugo samo kaže ka je nekakvo kosovo nezavisno ili o genocidu a sledeće je sigurno da su Srbi upravljali nacističkom vojskom za vreme ww2

  5. Bravo g.Congradin…ne treba biti u istoj prostoriji sa doticnim!

  6. Skupština Srbije je usvojila deklaraciju o zločinu u Srebrenici, i nigde se ne pominje reč genocid. Ako već voli da piše o genocidu, neka piše o Jasenovcu.

Ostavite komentar


Društvo

Da li će staro jalovište u centru grada Bora biti novi rudnik? 8

Da li će staro jalovište u centru grada Bora biti novi rudnik?

Nedavno objavljene fotografije na društvenim mrežama, u kojima se jasno vidi oblak prašine koji se sa starog borskog jalovišta nošen vetrom kreće ka Novom gradskom centru i naselju Petar Kočić, ponovo su aktuelizovale pitanje u javnosti – kada će biti rešen negativni uticaj jalovine koja se vodi kao „opasan otpad“, piše Ist media.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.