"Čovek koji je mnogo uradio za novinarstvo": Održana komemoracija Ljubomiru Podunavcu 1Foto: N1

Porodica, prijatelji i saradnici oprostili su se danas u Dorćol Placu od Ljubomira Podunavca – politikologa, aktiviste, stratega kampanje „Srbija protiv nasilja“, i bivšeg direktora RTV Šabac.

Radio je brojne političke kampanje u regionu i važio za jednog od vodećih stratega iz Srbije u sferi političkog marketinga.

Okupljeni su na komemoraciji poručili da je Podunavac bio čovek koji je mnogo uradio za novinarstvo, ali i za sve one koji su ga poznavali.

Ljuba je govorio tiho, ali su ga sagovornici čuli, svi su voleli Ljubu, bio je redakcijski mezimac, naveo je Miša Brkić, novinar.

„Ljuba je bio Šapčanin, tako ga u gradu odakle sam mi doživljavamo… Naš Ljuba, tako ga zovemo mi Šapčani, kada govorimo o slobodi, novinarstvu, gospodstvenosti, prefinjenoj građanskoj hrabrosti“, rekao je Nebojša Zelenović, političar, dodajući da je bio na čelu TV Šabac i da je učinio da se cela slobodna Srbija ponosi jednom malom televizijom, prenosi N1.

Trebalo je da budete Ljuba Podunavac pa da u ova zla vremena vodite jednu takvu televiziju koja saopštava takvu istinu u brk nasilnicima, dodao je.

„Kad su svi bežali od rata – on je otišao u vojsku u Sarajevo… Bio je veliki protivnik režima Miloševića, ali kad je Srbija bila bombardovana, otišao je sam da se prijavi jer je bio protivavionac. Radio je puno stvari od koristi za državu i građane ali mnogi ga nisu znali“, rekao je Dragan Đilas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari