Čoveku iz Bora koji je uhapšen zbog izazivanja panike i nereda, pronađeno eksplozivno sredstvo i municija u stanu 1Ilustracija, hapšenje Foto: Pixabay/luctheo

D. S. iz Bora, nije uhapšen i zadržan samo zbog izazivanja panike i nereda u pokušaju, kako su preneli mediji, već i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako saznaje Danas od izvora iz Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, D. S. je uhapšen prekjuče zbog  sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda u pokušaju, jer je na društvenoj mreži TikTok, zajedno sa R. N. iznosio lažne tvrdnje o roditeljima Danke Ilić vezane za njen nestanak.

Međutim, nakon što je priveden Osnovno javno tužilaštvo u Boru je izdalo naredbu o pretresu stana u kojem D. S. boravi.

Prilikom pretresa stana, policija je u njegovom stanu pronašla jednu eksplozivnu napravu kao i municiju za pištolj, pa je pored krivičnog dela izazivanje panike i nereda u pokušaju, tužilaštvo podnelo i krivičnu prijavu za nelegalno posedovanje municije i eksplozivnih sredstava, što je mnogo ozbiljnije krivično delo nego izazivanje panike, što je ujedno i razlog zbog čega je D. S. zadržan, dok R. N. nije.

Ono što jeste činjenica je da je D. S. Sektoru unutrašnje kontrole dao izjavu o saznanjima vezanim za slučaj smrti Dalibora Dragijevića kao i da je nakon toga više puta bio pozivan u PU Bor gde je davao izjave.

 

 

Čoveku iz Bora koji je uhapšen zbog izazivanja panike i nereda, pronađeno eksplozivno sredstvo i municija u stanu 2

Danas je došao u posed izjave D.S. koju je u svojstvu građanina dao u PU Bor 19. septembra u kojoj navodi da je dopis SUK-u poslao 08. aprila, neposredno nakon smrti Dragijevića u stanici i da ih je obavestio o svim saznanjima koja ima u vezi toga slučaja.

On dalje u izjavi navodi da je dobio pretnje od izvesnih inspektora iz PU Bor, da ga je jedan inspektor vređao i pretio ubistvom.

D.S. je izjavio i da za ove tvrdnje ne poseduje dokaze, jer su mu oduzeti telefoni i kamere sa kuće, kao i da o detaljima više ne želi da govori, naročito kada je u pitanju načelnik PU Bor, jer je o svim svojim saznanjima dao izjavu Sektoru unutrašnje kontrole.

Brat jednog od okrivljenih za teško ubistvo Danke Ilić iz Bora, Dalibor Dragijević preminuo je u policijskoj stanici u Boru 7. aprila ove godine.

MUP je izdao zvanično saopštenje u kome je navedeno da je Dragijević preminuo prirodnom smrću jer mu je naglo pozlilo, kao i da su policijski službenici dali sve od sebe da reanimiraju pokojnog Dragijevića.

Ipak, tužilaštvo je naložilo da se uradi obdukcija, a nedeljnik Radar je došao do saznanja da obdukcioni nalaz pokazuje da je Dragijević preminuo nasilnom smrću.

Od tada predmet preuzima Više Javno tužilaštvo u Nišu, koje je pokrenulo istragu povodom smrti Dragijevića, ali istraga nakon pola godine i dalje stoji u mestu.

Više javno tužilaštvo je 24. septembra podiglo optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića za teško ubistvo Danke Ilić, dok je otac Dragijevića okrivljen za prikrivanje i pomaganje izvršiocima nakon izvršenja dela.

„Danas“ je imao uvid u optužnicu, u kojoj ne postoje materijalni dokazi koji povezuju okrivljene i devojčicu, već je ona zasnovana na priznanjima okrivljenih i veštačenjima video zapisa i GPS signala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari