Utakmicu 2. kola NLB lige između FMP i Crvene zvezde osim prosečne igre obeležila je rezultatska klackalica u kojoj je posle dodatnog produžetka više sreće imala ekipa iz Železnika. Konačan rezultat 85:81 u korist izabranika Slobodana Klipe samo ilustruje borbenost i angažovanost pobedničkog tima. Međutim, što se tiče kvaliteta obe ekipe će morati znatno da poprave igru ukoliko žele da u nastavku sezone imaju značajniju ulogu u jadranskom prvenstvu.

FMP – Crvena zvezda 85:81

(15:19, 20:19, 17:16, 16:14, 17:13).

Dvorana: FMP. Gledalaca: 1.000. Sudije: Herceg, Anzulović, Vovk (Hrvatska).

FMP: Čović 15, Stamenković 5, Lazić 2, Raduljica 17, Protić 16, Musli, Labović 7, Jeremić 5, Samardžijski 7, Radetić 2, Milutinović 9, Marković.

Crvena zvezda: Bejli 7, Radivojević 1, Videnov 8, Bjelica 5, Bakić 12, Kikanović 9, Stević 12, Radosavljević, S. Dragićević, Milošević, Štimac 18, Nedović 9.

 

FMP je u dodatnih pet minuta znatno bolje odigrao u odbrani, dok je u napadu iskoristio manjak agresivnosti Zvezdine spoljne linije u defanzivi. Sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja, kao i trojkom 20 sekundi pre kraja utakmice, Filip Čović (15 p) je obezbedio svom timu toliko željenu pobedu. Što se tiče samog meča, Nemanja Protić (16 p) je zadavao dosta muka Zvezdinoj odbrani. Ipak, zahvaljujući dobrom izdanju Vladimira Štimca (18 p) i Olivera Stevića (12 p) izabranici Ace Petrovića na veliki odmor otišli su sa zalihom od tri poena (38:35). U nastavku meča „panteri“ su poboljšali igru pod košem. Miroslav Raduljica (17 p) je leđnom tehnikom izbacio iz igre Štimca, dok je spoljna linija u tom periodu solidno funkcionisala. Za razliku od pobedničke ekipe, tim sa Malog Kalemegdana je imao puno problema u organizaciji igre. Ulaskom mladog Nemanje Nedovića nastup u napadu se poboljšao, ali to nije bilo dovoljno da Zvezda izbegne poraz. Boljom postavkom u ofanzivi, kao i brojnijim poenima iz kontranapada, FMP je sasvim zasluženo ostvario prvu pobedu u sezoni.

Slobodan Klipa, trener FMP: Zvezda nije nimalo naivan tim. Što se nas tiče, ušli smo u meč dosta stegnuto, imali smo veoma loš procenat šuta, dok pod košem nismo uspeli da ostvarimo očekivanu dominaciju. Zaustavili smo njihove spoljne igrače, dok su Protić i Čović bili zaista dobri, tako da smo zasluženo pobedili.

Aca Petrović, trener Crvene zvezde: U završnici regularnog dela igre promašili smo nekoliko slobodnih bacanja, tako da je utakmica otišla u produžetak, kada zbog pet ličnih grešaka Štimac nije mogao da igra što je uz brojne greške, pre svega u napadu, poprilično uticalo da izgubimo i drugi meč u takmičarskoj godini.

2. KOLO NLB LIGE

FMP – C. zvezda 85:81 (pp)

Zagreb – Budućnost 80:75

Radnički – Zadar 72:69

Široki – Helios 72:77

Olimpija – Bosna danas

Cedevita – Hemofarm danas

Partizan – Cibona danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari