Crkva ponovo protiv rodno osetljivog jezika, među potpisnicima zaključaka nema žena

Ostavite komentar


  1. Ne zanima me šta o jeziku misli SPC, ali me itekako zanima šta o rodnoj ravnopravnosti u jeziku kaže SANU. Bilo bi dobro da se osvrnete na stav najistaknutije naučne institucije u srpskom društvu.

  2. U svakom slučaju …Eto prilike da budemo rame uz rame sa EU!

  3. Bibliju su, Stari i Novi zavet, Vuk Stefanović Karadžić i Đuro Daničić preveli po svim standardima rodno osetljivog jezika! Al’ izgleda da patrijarh Porfirije nije čitao, i ne čita Bibliju!…

  4. Хвала Богу да су се дозвали памети
    И стали у заштиту породице и традиционалном начину живота.

  5. Ponovo i uporno, se razgovor o rodno osetljivom jeziku, namerno i pogano, bavi LGBT ljudima. Kakve veze ima da li je zena lezbijka ili nije! Ona je ZENA, i zasluzuje da se ono sta radi nazove odgovarajuce ZENSKOM rodu. Zasto ovaj pop kaze IGUMANIJA , umesto, onako kako bi voleo ona – IGUMAN?

  6. „Zasto ovaj pop kaze IGUMANIJA , umesto, onako kako bi voleo ona – IGUMAN?“ Zato da bi stavio do znanja da to nije isto, da bi je ucinio manje znacajnom. Nekad se to, sa prvim obrazovanim zenama koje su covek po prirodi, doktor i advokat po obrazovanju, radilo namerno iz istog razloga – da ih uvrede. Tako su nastale engleske reci za doktorica i advokatica – „doctoress“ i „lawyeress“, sa namerom da ponize i uvrede. Proverite engleske recnike online u kojima to jasno pise („postojali su sa namerom da uvrede a danas se smatraju suvisnim, retkim i namernom uvredom“).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.