Crkva u Petrovaradinu puna uprkos policijskom času, nepoznati snimali novinare

Ostavite komentar


    1. Zasto da ga slikaju, po toj logici treba da slikaju sve novinare, botove i sve ostale sto sa svemogucim setaju po Srbiji gore dole i nose opremu koja je kupljena od nasih para … Zasto da policija reaguje, zasto kada vec nije reeagovala u Pazary, Nisu i ostalim mestima gde svraca Supermen … Dakle, zakon neka bude isti za sve, pravda neka bude jednaka, a ne selektivna … Srecan Uskrs, Hristos Vaskrs … Zdravo mi bili svi …

      1. Bolje da nisu samarali pendrecili i hapsili. Mene uhapsise kad sam krenuo po lek i kod lekara.

  1. Pa kad i vi kobajagi nezavisni vodite hajku protiv crkve i vernika a ne protiv neustavnog raspustanja skupstine i uvodjenja vanrednog stanja.Shvatite,nije vam crkva kriva a ni vernici vec onaj ko nam svima kroji sad kapu.

  2. Odgovor je Eparhija Bačka, episkop Irinej Bulović.
    Novinar piše da su “stojali”, umesto “stajali”.

    1. Hristos vaskrse! Svaka čast, braćo draga! Zapamtićemo ovo maltetitanje verujućih! Da svima vaskrsli bogomladenac da ljubavi u srcima i zdravlja vama i vašim najmilijima, a da nama verujućima da uračuna dobta dela na život večni!
      Smederevo

      1. Molim sve „verujuće“ i ostale „velike vernice i vernike“ da se ubuduće odreknu svakog prava na zdravstvenu zaštitu i lečenje u zdravstvenim ustanovama ove sržave!!! Pošto smatrate da za vas zakoni ne važe, a jedini kojima se povinujete su Bog i sveštenici, neka vas ubuduće oni leče bogojavljenskom vodicom i molitvama! Ako je taj vaš Bog svemoćan, on će i da vas izleči, i vas i vašu decu i sve srodnike. Budite bar jednom od reči – medicina i nauka treba da služe samo onima koji veruju u njih, a ne u „večni život“ itd…

  3. Nažalost, uvek je bilo verski zatucanog i glupog naroda koji je navikao samo na represivne mera. Ako su baš toliko zagriženi onda je trebalo svu tu bagru pohapsiti i udaritu po džepu.I ne samo njih nego i one u mantijama. Što su oni bolji od nas koji poštujemo sve mere. Da li su one dobre ili ne to je drugo pitanje. Mi smo svi budale a oni su pametni.

    1. Zar misliš da je tvoj zemljak Tesla bio zatucan, zato što verovao u Boga? Ili, Ajnštajn, na primer… Blago nama, s vama.

  4. Kada novinari snimaju druge to je uredu, a kada njih neko snima to je skandal! Svakoga ko je neprijateljski nastrojen prema meni, u svoju kucu ne pustam. U crkvu se ide da se moli Bogu a ne da se spijunira! Crkva, kao i bili ko drugi ima pravo da ne dozvoli spijunima da udju na njenu privatnu svojinu!

    1. Crkva ne plaća ni porez, ni doprinose, što znači da je mi svi izdržavamo našim davanjima!!! Kada se pop razboli, on ne ide u manastir, nego u bolnicu koju mi plaćamo!!! Što znači da SVAKO OD NAS ima pravo da uđe u bilo koji verski objekat, bez optužbi za špijunažu, i napravi fotografije ako to želi. Pa nije vaša crkva zasebna država! Sveštenstvo prvo treba da počne da plaća porez na prihod, na imovinu, doprinose za zdravstvo i penziono osiguranje, pa da proglašava neko zemljište svojom imovinom. Nije ni čudo što su ih jahali posle rata, a ako ovako nastave, opet će. Uostalom, napravite eksperiment: neka se svi vernici ubuduće leče samo molitvama i tamjanom, a mi ateisti zvaničnom medicinom, pa da vidimo ko će preteći…

      1. Draga Emilija, svestenstvo placa zdravstveno osiguranje, tako da ima pravo i da ga koristi! Pre nego sto izneses neku tvrdnju proveri dali je tacna! Analogija kojom si dosla do zakljucka da imas pravo da udjes u bilo koji verski objekat je smesna! Ako neko veruje u Boga ne znaci da ne veruje nauci, toliko je divnih pravoslavnih doktora u svim granama medicine! Na zalost danas je ateizam zapravo postao antiteizam, cemu svedoce brojni pozivi da se vernici lise svih gradjanskih prava!

  5. Sultan je zabranio skupove u crkvama , a onda policiji da podnosi prijave. Poznato ? Mentalitet balkanskog huligana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.