Odbrojavanje do početka završnog turnira Kupa Radivoja Koraća broji poslednje sate do večerašnjeg uvodnog četvrtfinalnog meča između Mega Vizure i Vršca (18.30). Odmah posle njih na parket hale „Jezero“ u Kragujevcu izaći će košarkaši Partizana, petostrukog uzastopnog osvajača „Žućkove levice“ i užičke Slobode.

Ako je suditi na osnovu utakmica koje su Mega i Vršac odigrali u domaćem prvenstvu, može se zaključiti da su izabranici Dejana Milojevića blagi favoriti u meču sa ekipom iz Banata. Mega je oba puta savladala Vrščane, a njeni najveći aduti i večeras biće centar Boban Marjanović, koji visinom i korpulencijom prosto dominira u reketu, ali i vrlo talentovani plejmejker Vasilije Micić, kao i veoma zanimljivi bek Saša Avramović. Sva trojica trebalo bi da imaju značajnu pomoć od Novice Veličkovića, koji će najverovatnije, posle duge pauze prve profesionalne minute odigrati u duelu sa Vrščanima. Oliver Popović u sastavu ima nekolicinu perspektivnih pojedinaca od kojih se posebno izdvajaju Milošević, Novak, Radović, Mitrović, Nikolić i Cvetanović.

Partizan ne bi trebalo da ima većih poteškoća u meču sa Slobodom. Užičani će najverovatnije biti lišeni usluga Slavka Stefanovića, njihovog najboljeg igrača, koji je povređen. Crno-beli nemaju većih zdravstvenih problema, a jedino Bogdan Bogdanović oseća bolove u skočnom zglobu.

– Predstoji nam Kup Srbije, takmičenje koje je, kao i prvenstvo, obezvređeno, s obzirom da jedino plasman u ABA ligi obezbeđuje prolaz u Evroligu naredne sezone. Sam trofej je svakako motivacija, čak i kada se na treningu podelimo u dve ekipe, svaka od njih ima žarku želju da pobedi. Ipak, žalosno je za srpsku košarku što su domaća takmičenja obezvređena. Odgovornost svakako postoji, ali je u Srbiji niko ne snosi – naveo je Duško Vujošević, koji se osvrnuo i na konkurente na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

– Kup će biti interesantniji jer smo mi osvajali trofej u poslednjih pet godina, a naši rivali žele da pokažu da su napredovali. Najbolji dokaz njihovog progresa jeste samo ukoliko savladaju Partizan. Ovosezonski tim Partizana nije pravljen pod imperativom trenutnih rezultata. Mladost ih ne amnestira obaveza da pobeđuju i napadaju trofeje. U Kragujevac odlazimo mirni, bez nekog bolesnog opterećenja da moramo da trijumfujemo. Poštujemo Slobodu, a znamo da Mega želi da odigra kvalitetno i da gazdi Mišku Ražnatoviću pokaže svu snagu. Žreb nam je bio povoljan i mislim da su Zvezda, Radnički uz nas najkvalitetniji timovi na turniru – zaključio je trener crno-belih.

Lučić: Radnički i Zvezda su blagi favoriti

– Očekuju nas teški ispiti. Pokušaćemo da odbranimo trofej. Radničkom i Zvezdi možda pripadaju uloge blagog favorita. Oni su uz nas najkvalitetniji timovi na turniru. Kup je specifično takmičenje. Jedan loš dan može skupo da košta ekipu i da odredi konačan plasman tima – naveo je Vladimir Lučić.

Mirniji sam nego ikad

– Ne sećam se da li sam ikada bio mirniji u odnosu na ovu sezonu. Imam osećaj da su sudije postale važnije od igrača. Protiv Zadra sam napravio grešku, ali sve ostale kazne mi nisu jasne. Zasmetalo mi je što mi se sabiraju kazne u vremenima recesije, a ne igrači koji su prošli kroz Partizan, a pritom su nastupali za srpsku reprezentaciju. Samo jedna sankcija od 6.000 evra je previše. Jedino je laž besplatna, a istina košta – pomalo u besu konstatovao je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari