Teškom mukom ekipa Partizana pobedila je Hemofarm – 77:69 u četvrtom meču polufinalne serije Super lige Srbije. Samim tim, crno-beli su skorom 3:1 u pobedama postali drugi finalista domaćeg prvenstva u kome ce se za titulu boriti sa Crvenom zvezdom.

Hemofarm – Partizan 69:77

 (16:22, 24:15, 11:12, 18:28)

Hala: Milenijum u Vršcu. Sudije: Belošević, Vojinović, Juras.

Hemofarm: Pavković 19, Despotović, Joksimović 6, Božović 5, Marković 10, Savović 3, Krstović 7, Mačvan 5, Petrović, Borisov 2, Marjanović10, Bader 2.

Partizan: Tepić 15, Milošević, Rašić 5, Tripković 15, Veličković 5, Lazme 20, Aleksić, Vitkovac, Božić 6, Rakočević 7, Veseli 2, Vraneš 2.

 

Sve do poslednje četvrtine Hemofarm je bio bolji tim. Agresivna odbrana, kao i solidna sardanja spoljne i unutrašnje linije Vrščana zadavala je puno problema izabranicima trenera Partizana Duška Vujoševića. Uz očajan procenat za tri poena „parnog valjka“ to je bio osnovni razlog što su na poluvremenu Banaćani vodili 49:51. Faktički, do 32. minuta ritam utakmice diktirali su „narandžasti“. Međutim, kako se mečpribližavao kraju tako je organizacija napada Božića i saigrača bivala sve bolja. U skaldu sa igrom svog tima u tim momentima Vujoševiću se vratio osmeh na lice, a kako i ne bi kada je vezanim trojkama Božića i Tepića minut pred kraj utakmice zvanični srpski šampion poveo sa maksimalnih dvanaest razlike 77:65. Gotovo je neobjašnjivo da je osim sjajnog Pavkovića ceo tim Hemofarma u poslednjih deset minuta nemo posmatrao igru gostiju, koji su trećom pobedom u polufinalu rezervisali kartu za finale.

REZULTAT U SERIJI

Partizan – Hemofarm 3:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari