Najbolja partija crno-belih ove sezone nije nagrađena pobedom, ali jeste aplauzima svih ljudi koji su sinoć bili u Pioniru. Košarkaši Partizana mt:s pokazali su i u duelu sa CSKA da poput „štrebera“ brzo uče i da će pokušati da što pre postanu „odlikaši“. Malo je nedostajalo da crno-beli sinoć iznenade ruskog giganta, ali je Teodosić uz pomoć Vimsa u produžetku sprečio da košarkaška Evropa već u 2. kolu Evrolige priča o novom čudu iz Humske 1 (76:71).

Partizan mt:s – CSKA 71:76 (13:14, 18:25, 15:10, 16:13, 9:14 )

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.500.

Sudije: Arteaga (Španija), Roha (Portugal), Fufis (Grčka).

Partizan mt:s: Milutinov, Vesterman 15, Lučić 8, Milosavljević 2, Bogdanović 16, Gagić 1, Musli 8, Čakarević 2, Đekić, Gordon 8, Anđušić, Bertans 11.

CSKA: Teodosić 12, Micov, Džekson 5, Sokolov, Krstić 9, Vims 30, Erceg 9, Voroncevič 3, Nikolas 2, Kaun, Krijapa 6, Ponkrasov.

 

 Time je iskusan dvojac „armejaca“ neutralisao izuzetno zrelu igru Bogdanovića koji je uz pomoć Muslija lako mogao da postane nesanica Etoreu Mesini u dodatnih pet minuta. Ipak, bez dovoljno iskustva i neophodne doze sreće, crno-beli nisu napravili „žurku“, ali su pokazali da dani slave nisu davna prošlost.

Dosuđena namerna greška Lučiću već u prvom minutu imala je adrenalinski efekat za njegove saigrače. Pod vođstvom Vestermana, koji je u odsustvu Tomasa dobio veliku minutažu, Partizan je u dobrom delu uvodne četvrtine delovao kao ekipa koja je već godinama na okupu. Odluka Vujoševića da Bogdanović čuva Teodosića ispostavila se kao ispravna jer su crno-beli skupljanjem u reketu odsekli sponu Teodosić-Krstić. Iako zbunjen viđenim na terenu, ruski gigant je uspeo da nekako neutrališe seriju domaćina od 11:0 i da rezultat preokrene na svoju vodenicu. Vims je stavio nogu na papučicu gasa, a značajnu pomoć imao je od Ercega koji je sa dve vezane trojke za trenutak utišao Pionir.

Nalet CSKA nije zbunio mlade igrače crno-belih. Vujošević je tehničkom greškom uspeo da trgne svoje pulene a kada je Bertansa ubacio na mesto krilnog centra domaćin je dobio važnu opciju u šutu za tri poena. Musli je sinoć odigrao sjajno u odbrani, a s obzirom da je pomoć sa strane dobro funkcionisala Krstić je bukvalno bio odsečen. Shvativši da je domaćin na dobrom putu da napravi iznenađenje Mesina je na parket poslao Teodosića kome je na megdan u poslednjoj deonici ponovo izašao Bogdanović.

Dvadesetogodišnji bek Partizana imao je sjajnu solo partituru u poslednjih 10 minuta. U igri koš za koš pogađao je iz svih pozicija, šutem iz punog driblinga. Vesterman je u trenucima njegovog predaha u poslednjem minutu pogodio trojku za potpuni delirijum u hali (60:57), ali je Teodosić na izazov uzvratio duplom merom. Sve je mirisalo na produžetak, a dodatnih pet minuta „izrežirao je“ popularni Teo faulom u napadu, odnosno Vesterman ishitrenim potezom. Ništa se suštinski nije promenilo ni u produžetku. Partizan je pokušao da na mladalačku drskost napravi iznenađenje, ali su Teodosić i pogotovo Vims u odsudnim trenucima rezervisali pobedu za CSKA. Crno-beli su na kraju kapitulirali, ali su pokazali da će i ove sezone imati šta da kažu u Evroligi.

Vujošević: Generacija nalik Danilovićevoj

– Imamo za čime da žalimo, ali i razlog da budemo ponosni. Ova generacija je po potencijalu nalik Danilovićevoj. Bio bih srećniji da smo slavili, ali sam i ovako zadovoljan jer smo pokazali sav raskoš i talenat. U odlučujućim trenucima presudilo je neiskustvo, a takođe mislim da navijači nisu morali toliko da posvete pažnje Teodosiću – istakao je nakon meča trener Partizana mt:s Duško Vujošević.

Teodosić na meti navijača

Miloš Teodosić bio je sinoć pod konstantnim udarom domaćih navijača. Srpskom reprezentativcu je stalno skandirano na vulgaran način i to samo zato što je osvedočeni zvezdaš.

Veličković: Uživao sam u utakmici

– Ovo je bila zaista fantastična utakmica, ambijent je prosto neopisiv i mislim da ova generacija Partizana zaslužuje ovakvu podršku. Momci su veoma daroviti i tek će pokazati koliko vrede – oduševljeno je konstatovao Novica Veličković, uz napomenu da je još daleko od potpunog oporavka nakon operacije kolena i da ne zna gde će nastaviti karijeru, mada se šuška da bi to mogao biti Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari