Kada se slegla prašina posle izbora za prvog čoveka Fudbalskog kluba Partizan, postalo je jasno da je ona džab-džabe i bila podignuta. Ubedljivi trijumf dosadašnjeg vd predsednika Dragana Đurića nad Savom Miloševićem, potvrdio je da je sa igračke klupe jako teško (čitaj: nemoguće) direktno preći u kožnu fotelju.

Milošević je izbore završio neslavno, a jedini glas podrške pružio mu je Ljubiša Tumbaković, čovek koji je „pronašao“ fudbalera Savu. Međutim, kada je hteo, a veliko je pitanje da li je i mogao, da vodi jedan veliki klub, kakav je Partizan bez obzira na trenutnu rezultatsku „klackalicu“, Milošević je ostavljen sam na vetrometini nasuprot iskusnog i brojnog Đurićevog tabora. Iako su bivši saigrači pre izbora stali na njegovu stranu, njihovih ruku u vazduhu, kao reakcije na ime svog ispisnika, nije bilo.

Izgleda da je Savo sagoreo u želji da se dokaže u svom Partizanu. U tom htenju, zaboravio je da imenuje buduće saradnike i predoči konkretne akcije, koje bi započeo već krajem decembra ove godine. A njegov bezlični i suviše opšti program niko nije hteo da podrži jer, očito, nije mogao da vidi mesto za sebe u „projektu budućnosti“.

Sa druge strane, predsednik „Zekstra Grupe“ je malo pričao pre, a još manje prilikom samog čina izbora, ali je uspeo da obezbedi podršku svih čije ime nešto znači na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Među 43 delegata na izbornoj Skupštini, koji su glasali za brisanje prefiksa „vd“ ispred Đurićeve funkcije, bili su bivši sportski direktor Nenad Bjeković i nekadašnji šef stručnog štaba Ivan Golac. Miloševićev kolega iz igračkih dana Albert Nađ već je „naplatio“ svoj glas ulaskom u Upravni odbor. Mesto u novom timu našao je i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić. Jedan u nizu poraza Save demokrate…

Predstavnici „grobara“ ostali su dosledni neprijateljstvu sa Savom, pa su njihovi glasovi otišli rivalu. Biće zanimljivo kako će se ta podrška „reflektovati“ na njih jer je država, čini se, odlučnija nego ikad da stane na put huliganizmu i nasilju na sportskim objektima.

Đurićev mandat traje do 2014. godine, a potvrda njegove vladavine u Humskoj ulici neće doneti ništa novo u klupskim akcijama. Već prvog dana na novoj—staroj poziciji, on je obelodanio ugovor sa novim tehničkim sponzorom vredan tri miliona evra.

Pedesetpetogošnji prvi čovek crno-belih najavio je nastavak razvoja kluba na svim poljima, sa sporadičnim izmenama u kadrovskom delu. Verovatno će se Ivanu Tomiću „izraziti zahvalnost za sve što je postigao dok je obavljao funkciju sportskog direktora“, koju bi trebalo da preuzme Mladen Krstajić, ali je pitanje da li odmah ili tokom leta, dok će aktuelni trener Goran Stevanović proširiti ingerencije funkcijom tim-menadžera.

Crno-beli vetrovi, definitivno, nisu promenili svoj smer…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari