Olimpijski turnir u ženskom rukometu ulazi u nokaut fazu, a posle takmičenja po grupama ostalo je osam selekcija, koje će u utorak na parket. Među njima i Crna Gora, koja se, kao četvrtoplasirana iz svoje grupe, u borbi za polufinale ukršta s Francuskinjama, pobednicama suprotne grupe i osvajačicama srebrne medalje sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva (21.30).

– Igra u fenomenalnoj utakmici s Rusijom, naročito u odbrani, daje nam za pravo da verujemo da se možemo nositi sa svakim protivnikom iz B grupe, pa čak i sa Francuskom koja je do sada najviše pokazala na Igrama. Ima trenutno najbolju ekipu i igra vrhunski rukomet, predvođena povratnicom Pino. Da bi se bilo egal s takvim timom potrebno je da zadržimo čvrstinu i pokretljivost pred našim golom, a u napadu budemo malo koncentrisaniji nego do sada – selektor „lavica“ Dragan Adžić najavljuje žestok otpor jednom od glavnih favorita za vrh pobedničkog postolja na 30. jubilarnim OI.

Ni pivotmenu naših komšija Suzani Lazović se još ne vraća iz Londona.

– Moramo da pazimo nekoliko njihovih glavnih igračica, ali ako budemo kao jedna u odbrani, kao protiv Rusije, mislim da imamo šanse za pobedu. Ulazimo s puno samopouzdanja i želje u ovaj meč. Samo da ne srljamo i držimo se dogovorenog – opominje kružni napadač Crne Gore, koja je ovog rivala pobedila na kvalifikacionom turniru za OI.

Ostali parovi su Brazil – Norveška, Rusija – Južna Koreja i Španija – Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari