Crnogorska policija saslušala suprugu napadača na žandarma i ambasadu Izraela u Beogradu 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Crnogorska policija prikupila je u nedelju obaveštenja od supruge Miloša Žujovića, ubijenog u subotu tokom napada na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Iz Uprave policije je podgoričkim Vijestima nezvanično rečeno da su postupili po zahtevu kolega iz Srbije i od nje prikupili obaveštenja na tražene okolnosti.

„Crnogorski organi za sprovođenje zakona stoje na raspolaganju organima Republike Srbije za dalju saradnju u ovom predmetu“, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić u subotu je rekao da je Žujovićeva supruga crnogorska državljanka iz Plava i da su u martu ove godine zajedno bili u Upravi za strance kako bi prijavili njen boravak u Srbiji. Prema izjavama zvaničnika, ona se nekoliko dana pre napada vratila u Crnu Goru.

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić rekao je danas da je MUP Crne Gore uhapsio suprugu teroriste, kao i da su joj oduzeti svi elektronski uređaji.

„MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bismo održali red i mir i zaštitili naše građane“, rekao je Cmolić.

Žujović je u subotu oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari