Crta: Kampanja “Inspirisati devojčice” 1Foto: CRTA

U okviru Nedelje parlamentarizma, organizacija CRTA organizovala je u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ još jedan u nizu događaja u okviru kampanje “Inspirisati devojčice“.

Devojčice i dečaci su se kroz druženje sa uspešnim i inspirativnim ženama iz Beograda bliže upoznali sa njihovim profesijama, izazovima na koje su nailazile na profesionalnom putu, ali i sa prilikama koje su im se ukazale.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, poslanica Dubravka Filipovski, novinarka, urednica i voditeljka RTS Nataša Miljković, glumica Borka Tomović, doktorka Ilijana Mažibrada i grafička dizajnerka Jelena Šušnjar poslale su poruku devojčicama i dečacima da veruju u sebe i da ne odustaju od svojih snova.

Organizacija CRTA je pokrenula ovu kampanju sa ciljem osnaživanje devojčica, po uzoru na istoimenu kampanju iz Velike Britanije.

Kampanja poziva žene različitih profesija da posvete sat vremena godišnje za povratak u osnovne škole, kako bi devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina kroz sopstveni primer približile različite mogućnosti u životu i karijeri i inspirisale ih da teže ostvarenju svojih životnih izbora.

Podršku za realizaciju kampanje pružila je ambasada Kanade u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari