Teniska reprezentacija Španije ubedljivo je odbranila titulu u Dejvis kupu, pošto je još u subotu povela protiv selekcije Češke sa 3:0. Igrači „crvene furije“ su u nedelju samo potvrdili da u ovom trenutku igraju najbolji tenis na planeti pošto su Rafael Nadal i David Ferer osvojili još dva boda za svoj nacionalni tim za konačnih – 5:0.

Koliko su u ovom trenutku superiorni u odnosu na vicešampiona najbolje govori podatak da su tokom pet duela protiv Čeha izgubili samo dva seta (oba izgubio Ferer od Radeka Štepaneka).

Prva zvezda Španaca Rafael Nadal izjavio je nakon finala da se odlično fizički oseća iako iza sebe ima iscrpljujuću sezonu prepunu povreda.

– Mnogo hvala mojim drugovima što su prošli četvrtfinale i polufinale i omogućili mi da se danas radujem. Fizički se osećam odlično i nemam više nikakvih problema. Neopisiv je osećaj zadovoljstva kada osvojite Dejvis kup pred svojom publikom – rekao je Nadal.

Selektor tima sa Pirinejskog ostrva Albert Kosta očekuje da njegovi puleni i u budućnosti nastave sa uspesima.

– Mislim da za ovaj tim ne postoji granica. Jedino što može da nas spreči da osvojimo još mnogo Dejvis kupova jeste pad motivacije – rekao je Kosta, koji se 2000. kao igrač radovao popularnoj „salatari“. Španija je četvrti put u istoriji osvojila titulu u Dejvis kupu. Prvi put joj je to pošlo za rukom pomute 2000, a šampioni su bili još 2004. i 2008. godine.

Nova sezona u Dejvis kupu počinje 5. marta. Srbija je u prvom kolu domaćin Amerikancima. Ostali parovi su Španija – Švajcarska, Nemačka – Francuska, Rusija – Indija, Argentina – Švedska, Ekvador – Hrvatska, Čile – Izrael i Belgija – Češka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari