– Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od znatno iskusnije Barselone u 11. kolu Top 16 faze Evrolige sa 77:73 pa su san o prolazu dalje sveli na promile, dok s druge strane hrabri otpor koji je pružen španskom gigantu. Izabranici Dejana Radonjića su se držali ceo meč, serijom u trećoj deonici došli i do osetnije prednosti, ali su iskustvo i skok rivala odneli prevagu kada se lomio rezultat u poslednjoj deonici.

Najdominantnija figura u crveno-belom dresu još jednom je bio Boban Marjanović koji je, po pisanju medija, svom budućem klubu ubacio 23 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Gorostas je u početku nadmudrio hrvatskog asa Ante Tomića, ali se Barselona vratila i došla u egal na malom odmoru. Iskusni Nahbar i Uertas su tempom na početku druge deonice doneli Kataloncima  “plus deve” (28:19), ali se Zvezda još jedno trgla i uhvatila priključak do odlaska na veliku pauzu. Na trojke gostiju crveno-beli su uzvraćali poenima pod košem Marjanovića, ali i nerealizovanim slobodnim bacanjima.

            Sve ono što su promašili u drugoj deonici igrači Zvezde su nadoknadili u trećoj četvrtini. Trojka i slobodna bacanja Kalinića, poeni Vilijamsa i laka realizacija Jovića iz kontre doneli su veliku radost za više od 18.000 sinoć veoma bučnih navijača pri rezultatu 50:44. Međutim, strpljivom igrom i dirigovanjem iskusnog Navara, koji je jedini bio na parketu i u prethodnom odmeravanju snaga Zvezde i Barselone, španska ekipa je povratila vođstvo na sedam minuta do kraja. Koliko je značajan timu Navaro je pokazao prvom ubačenom trojkom iz osmog pokušaja (56:62), da bi do kraja dovodio sebe u situaciju da ide na liniju za slobodna bacanja, ali i da asistira saigračima.

            U takvom odnosu snaga izabranici Dejana Radonjića, sa igrom u kojoj spoljna linija Vilijams-DŽenkins-Mitrović nije pružila veću podršku Marjanoviću, te donekle raspoloženim Kaliniću i Blažiču, osmi poraz Zvezde je bio neminovan, dok je Barselona skoro sigurno potvrdila prolaz dalje.

 

          

  Radonjić: Presudio skok

           

– Još jedna dobra predstava Zvezde, ali nije bilo dovoljno za trijumf. Ono što smo znali, ali nismo iskontrolisali su ofanzivni skokovi. Morali smo da budemo kvalitetniji u situacijama kada smo imali dobre momente. Dali smo im previše novih pozicija koje su oni koristili. Ostaje žal što nismo pobedili jer je Barselona jedan od kandidata za prvaka Evrope – istakao je nakon meča trener Zvezde Dejan Radonjić.

           

           

Paskval: Naš najbolji meč

           



Čestitam Zvezdi na igri i sjajnoj organizaciji. Ovo je bila naša najbolja utakmica, imali smo jako loš procenat šuta za tri poena, ali su ostale stvari bile veoma dobre. Posle problema sa skokom u odbranu u prvom poluvremenu imali smo korektnu utakmicu. Znali smo da će nam Marjanović praviti problema, ali smo zato zatvorili Vilijamsa i DŽenkinsa i tako pobedili – analizirao je meč u Kombank areni strateg Barselone Ćavi Paskval.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari