Posle 22. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde DIVA došli su do dvocifrenog broja pobeda u regionalnom takmičenju, dok su igrači Partizana mt:s u istoj konkurenciji faktički overili plasman na fajnal-for koji će se najverovatnije održati u Tel Avivu.


Crveno-beli su protiv Krke izgradili dodatni segment u pobedničkom karakteru, ali su po ko zna koji put zatajili u šutu. Ponovo su u tom delu igre podbacili Lazić, Nedović i Milutinović, što svakako mora zabrinuti iskusnog stratega kakav je Svetislav Pešić.

– Nismo slabi, dobra smo ekipa i možemo da igramo jako kvalitetno. Utakmica se uvek dobija skokom i odbranom. Imamo kvalitet i bolji smo nego što plasman na tabeli prikazuje – rekao je Pešić.

Partizan je upravo u drugih dvadeset minuta duela sa Hemofarmom demonstrirao silu od koje će prezati i Makabi. Kolektivna snaga crno-belih bukvalno razara svakog rivala u regionu. Ako zataji Raduljica tu je Katić, ukoliko Milosavljeviću nije dan, raspoloženi su Čakarević ili Kecman, prilikom „upale mišića“ Mačvana, Lučić prosto pomahnita i tako u krug. U takvom tempu Partizan može biti dostojan rival i Makabiju u očekivanom finalu fajnal-fora ABA lige.

– Trudićemo se da do kraja lige ostvarimo što više pobeda koje će povećati konto i naše košarke prilikom bodovanja za narednu sezonu u regionu. Plasmanom na fajnal-for ostvarili smo primaran cilj u ABA ligi Nećemo se truditi da u polufinalu eventualno izbegnemo Makabi – jasan je Vlade Jovanović.

Potresi u Vršcu

Nakon odlaska lidera tim Borisa Savovića u Galatasaraj i trenera Željka Lukajića u Ukrajinu i to u sred sezone, poslednji potres u Vršcu dogodio se za vikend. Naime, prva opcija na krilnom centru, doduše kao prinudno rešenje, Ivan Maraš, napustio je Hemofarm, otisnuvši se u Belgiju, tačnije Deksiju Mons. „Narandžasti“ su tako na mestu četvorke ostali sa mladim Mitrovićem. Očigledno je da besparica uzima danak u igračkom kadru Hemofarma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari