U košarkaškom klubu Crvena zvezda važi pravilo da nakon jedne dobre uvek slede najmanje dve loše vesti. U skladu sa tim, samo dan nakon prve pobede u NLB ligi i to protiv Cibone, izabranici Mihaila Uvalina bili su prinuđeni da se presele u Sportski centar Kovilovo. Dug od 17 miliona dinara prema Pioniru, koji je nova uprava nasledila od prethodne garniture, primorala je direktora poznate dvorane da izbaci crveno-bele, tačnije da im dozvoli samo odigravanje utakmica u Pioniru.

Ovakva vest dodatno je potvrdila činjenicu da u Zvezdi vlada potpuna besparica i da osim povremenih finansijskih injekcija od strane pojedinih privrednika zaljubljenih u klub sa Malog Kalemegdana, crveno-beli nemaju stabilan sistem i plan na osnovu kojeg bi mogli da vrate ogromna dugovanja.

Prvi čovek kluba Mirko Pavlović pokušava na sve načine da napravi finansijsku konstrukciju, ali mu zaostala dugovanja potpuno remete koncepciju. Taman kada se činilo da postignut dogovor sa Slobodom iz Tuzle oko neisplaćenih 150 hiljada evra na osnovu obeštećenja za Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića, može barem delimično zakrpiti brojne rupe u budžetu, spor sa Pionirom mogao bi ozbiljno da naruši ugled nove igračke ali i rukovodeće garniture. Postavlja se pitanje kako će biti isplaćeni košarkaši, naročito stranci Rikardo Marš, Džamal Jang i Entoni Majls, ako klub nije u stanju da barem reprogramira dugovanja, a kamoli da izmiri jedan njihov deo. Grad Beograd pomogao je u nekoliko navrata Crvenoj zvezdi, ali bez velike finansijske injekcije, to će biti samo „kap u moru“ i bledo slovo na uprljanom papiru. U upravi se nadaju da će spor biti rešen u dogledno vreme, ali sa ove tačke gledišta čitava priča liči na još jednu šarenu laž.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari