Start kakav se samo poželeti može. Crveno-beli su na uvertiri Evrokupa pokazali da su se uželeli nastupa na međunarodnoj sceni, na kojoj ih nije bilo čitave dve godine. Raspoloženi i veoma motivisani kao da je bio u pitanju finalni meč, košarkaši Crvene zvezde DIVA ubedljivo su savladali Orlean (93:73), priredivši pravu „žurku“ svojim navijačima koji su sinoć u Pioniru napravili pravu karnevalsku atmosferu.


Crvena zvezda – Orlean 93:73

(21:13, 22:24, 29:23, 21:13).

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.500. Sudije: Mogulkoc (Turska), Tomov (Bugarska), Esteron (Izrael).

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 11, Subotić 7, Rakočević 19, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović 18 (9sk), Katić 9, Radivojević 3, Nelson 4, Skot 22 (7sk).

ORLEAN: Gabsi, Jang 14, B. Grin 11, Lebrun 5, Raposo 4, Eito, Pelin 10, Kozan, K. Grin 17 (7sk), Ozbi 9, Ajers 3, Pamba Žil.

 

Furiozan start i serija od 17:3 bili su najbolji nagoveštaj onoga što se desilo do kraja meča. Zvezda je maksimalno iskoristila sporu i bezidejnu igru gostiju. Mada distribucija lopte nije bila idealna, crveno-beli su tačno znali na koji način mogu matirati rivala. Poslednje pojačanje Majkl Skot odigrao je na renomeu partija koje je prošle sezone pružao u Radničkom. Odlično je sarađivao sa centarskom linijom, tako da je utrčavanjima po čeonoj liniji postigao gro poena. Veliku pomoć imao je od Igora Rakočevića, koji je bio sigurna opcija za domaćina svaki put kada bi mu ponestalo tečnosti i jasne koncepcije u igri. Kapiten je prodorima u igri jedan na jedan, ali i šutem pokazao zašto je godinama bio jedan od najboljih evropskih bekova. Njegove „akrobacije“ dodatno su oraspoložile publiku u Pioniru, a ambijent je podsetio na neke slavne dane tima sa Malog Kalemegdana. Domaćin je imao manjih problema sa omalenim Pelinom i iskusnim Grinom, ali je u drugom poluvremenu odigrao vrlo pametno. Iz solidne odbrane nanizao je više lakih poena tako da je već početkom poslednje četvrtine imao ubedljivu prednost od 17 poena razlike. Trener Vlada Vukoičić iskoristio je razvoj situacije na terenu da do kraja meča ukaže šansu svim igračima, pre svih Mitroviću i Laziću, dok je Cvetković maštovitim potezima na najbolji način najavio prvi ovosezonski večiti derbi protiv Partizana mt:s u ABA ligi, koji je na programu u nedelju od 21.00.

Vukoičić: Publika naša prednost

– Naš cilj je bio da sputamo njihovu brzu igru, uspeli smo da ih uvedemo u taktičko, a ne fizičko nadmudrivanje. Odnos skokova nam ide u prilog, velika razlika je ogroman plus protiv bilo kog francuskog tima. Bili smo koncentrisani i uspeli smo da poentiramo iz reketa. Hvala publici, na početku je bilo tenzije, ali je to kasnije postala naša velika prednost – istakao je trener crveno-belih Vlada Vukoičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari