U Crvenoj zvezdi još ne znaju s kojim će timom u novu sezonu ni da li će na njenom početku izaći na kraj s IBV Vestmanejerom, u 180 minuta drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali saznali su da će morati težim putem prema plej-ofu, ako 18. i 25. jula eliminišu protivnika s Islanda.


Rana ispadanja iz klupskih takmičenja prošlih godina i za malo slabiji koeficijent (8,425) u odnosu na splitski Hajduk (8, 916) gurnuli su srpskog vicešampiona u grupu nepovlašćenih ekipa, a crveno-belima je slaba uteha što su u preraspodeli pozicija pred žreb parova trećeg kola završili kao prvi ispod crte. U prevodu, naš tim bi mogao da udari na jake rivale iz, svetlosnu godinu jačih liga, poput Rubina (Rusija), Štutgarta (Nemačka), Sevilje (Španija), Svonsija (Engleska), Udinezea (Italija) ili, na primer, uslovno slabije favorite kao što su Standard, Briž (Belgija), Sent Etjen (Francuska), Trabzon (Turska), Utreht (Holandija) ili Omonija (Kipar). Hajduk iz Hrvatske nije neko oko koga bi na beogradskoj Marakani trebalo da se tresu, ali jeste za izbegavanje, jer dueli s klubovima iz ovog dela bivše zajedničke države uvek imaju opterećujuću vansportsku dimenziju.

No, o tom potom. U Ljutice Bogdana u ovom trenutku imaju mnogo prečih briga. Ako zanemarimo konstantnu borbu s dugovima Zvezdin najurgentniji problem su štoperi. Kako svaka struja u upravi vuče na svoju stranu, svakodnevno iskaču kandidati za ovaj deo zadnje linije, a u petak su u prvi plan izbili iskusni Italijan Kristijan Terlici (Peskara) i mladi Peruanac Migel Arauha Blanko, što ne znači da će baš oni zadužiti dresove. Tako Liberijac Roberts Omega trenira sa Zvezdom, ali Smederevo osporava njegov raskid ugovora na štetu bivšeg kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari