Dva puta su se fudbaleri ove sezone izvukli protiv niškog Radničkog, ali što nisu platili na mostu sustiglo ih je na ćupriji i to s debelom kamatom, pošto ih je jučerašnji poraz od istog protivnika, čak 11 kola pre kraja prvenstva, verovatno šestu godinu za redom ostavio bez titule, što će najpre, gotovo izvesno, platiti trener prvog tima prezaduženog kluba Aleksandar Janković – 1:2 (0:1).


RadniČki (N) – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

STADION: Čair u Nišu. GLEDALACA: 8.000. SUDIJA: Majo Vujović (Novi Sad). STRELCI: Ljubinković 44, Škuletić 68 – Kasalica 79. ŽUTI KARTONI: Stamenković (Radnički), Petković, Kasalica (C. zvezda). CRVENI KARTONI: Stamenković (Radnički), Petković (C. zvezda).

RADNIČKI NIŠ: Kesić, Stamenković, Živković, Petrović, Dragićević (od 82. M. Jovanović), Kolarević, Pejčić, A. Jovanović (od 90+1 Mitrović), Stojanović (od 72. Đorđević), Škuletić, Ljubinković.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Milijaš, Milivojević, Kadu (od 46. Savićević), Lazović (od 58. Kasalica), Milunović, Mudrinski (od 69. Dauda).

 

Prolećne role bez „glave i repa“ kulminirale su na krcatom Čairu, pa će Milijaš i društvo u slučaju Partizanove sinoćnje pobede nad OFK Beogradom zaostajati teško dostižnih 11 bodova za večitim rivalom. Ništa, ali baš ništa nije funkcionisalo u Zvezdinoj igri, koja je počela da se raspada nakon uvodnih dvadesetak minuta jalove dominacije, kada su naoštreni domaćini pojačali i ubrzali polukontru. Iz jedne takve akcije su i kaznili su bezidejne i malokrvne beogradske kolege, u 44. minutu. Aleksandar Jovanović se na levom krilu driblingom „otresao“ Mikića i poslao loptu na glavu sjajno postavljenog Marka Ljubinkovića, a tridesetogodišnji vezista trzajem je smestio u donji desni ugao mreže Bajkovića.

Pokušali su gosti u drugom poluvremenu na silu spasiti što se spasiti može, činili su to i kada ih je poslovično nerazumni Petković, s dva žuta kartona za četiri minuta, ostavio na cedilu. Opet je sevnula kontra Nišlija, na čijem kraju je nekadašnji Partizanov špic Petar Škuletić, preciznim udarcem po zemlji, na asistenciju Stojanovića, sa sedam metara zapečatio sudbinu crveno-belih.

Janković: Pričaćemo o mom statusu

Zvezdin trener Aleksandar Janković ni juče nije ponudio ostavku.

– Odgovornost trenera je uvek na prvom mestu, ali nije ni vreme ni mesto da pričamo o tome. Razgovaraćemo ovih dana o mom statusu – naveo je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari