Fudbaleri Crvene zvezde od juče se ponovo nalaze u Antaliji, gde će sprovesti i drugi deo priprema za nastavak sezone. Na istom mestu radili su i tokom januara, a sada će u neznatno izmenjenom sastavu pokušati da „izbruse“ formu kako bi argumentovano krenuli u poteru za Partizanom.

Trener Aleksandar Janković do 21. februara neće računati na suspendovanog Milana Jovanovića i mladog Stefana Čikića, koji će sa vršnjacima imati obaveze na turniru u Vijaređu. Od početka ovog drugog boravka u Antaliji u kratkom roku sa ekipom je Nikola Petković, dok će se najnovije pojačanje Luis Garido saigračima priključiti tek 8. februara, nakon obaveza u reprezentaciji Hondurasa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Od nedavno punoletni Filip Janković bio je planiran za put u Tursku, ali je zatražio raskid ugovora sa klubom zbog čega je ostao u Beogradu. Njegova sudbina među crveno-belima je neizvesna, a ukoliko dobije spor mogao bi da napusti Marakanu bez obeštećenja.

Zvezda će u ovoj fazi priprema odigrati čak devet kontrolnih utakmica. Protivnici će joj, redom, biti austrijski Rid (8. februar), Lokomotiva Tbilisi (9. februar), Slovan iz Bratislave (11. februar), Šan iz Lihtenštajna (12. februar), Esbjerg (14. februar), Randers (15. februar), Petrolul (17. februar), Red Bul Salcburg amateri (18. februar) i na generalnoj probi pred nastavak šampionata Šahtjor iz Donjecka (20. februar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari