Ovoga puta nisu crvi: Voda u Novom Sadu, ipak, neispravna za piće? 1Foto: pixabay/ JonasKIM

Građani na društvenim mrežam šire navodnu potvrdu da voda u Novom Sadu nije ispravna za piće, iako je samo par dana ranije Institut za javno zdravlje naveo da voda u sebi nema više crve. Ipak, kako tvrde građani, ovog puta crvi nisu problem u novosadskom vodovodu.

„SNS laži o apsolutnoj ispravnosti vode pale su u NEISPRAVNU vodu! Evo ga čist dokaz da voda S. Kamenici biološki nije ispravna, građani su radili analizu i činjenice su tu, crno na belo! Ovo je još dokaz da kad SNS uhvate u laži i skrivanju istine, da istina na kraju ispliva. Dajte sve rezultate u poslednjih dva meseca javno, dokažite da ovo nije tačno, ne skrivajte informacije od uznemirenih građana, ne ugrožavajte javno zdravlje“, napisao je na svom nalogu na društvenoj mreži X Miran Pogačar, aktivista Građanskog pokreta Bravo iz Novog Sada.

Na priloženoj slici, koju dele mnogi korisnici društvenih mreža, može se videti da je dostavljeni uzorak, navodno novosadska česmovača, biološki neispravna za piće.

Podsećamo, prošlog meseca u vodi u Novom Sadu su nađene nematode, odnosno crvi, na šta je prvobitno ukazao POKS.

Pre samo nekoliko dana rezultati analize vode Instituta za javno zdravlje Vojvodine proglašeni su od strane nove dirktorke Milene Tabaković poslovnom tajnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari