Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća“ osnovala je dana 10. novembra 2011. godine na Mitrovdan Amatersko varoško pozorište „Srpska kuća“ uz prisustvo osnivača i direktora Bratislava Bate Golića, umetničkog rukovodica Radiše Jevremovića Račeta kao i brojnih glumaca amatera.

Povodom međunarodnog dana borbe protiv mita i korupcije (koji se obeležava od 09. 12. 2004.godine u svetu a u Srbiji od 2005. godine) prikazalo je u prostorijama kluba Kulturno-izdavačog centra „Srpska kuća“ predpremijernu pozorišnu predstavu „Čuj narode mitomanije“. Dr. R.A. Rajsa a u adaptaciji i režiji Radiše Jevremovića Račeta. Reč je o tužnoj komediji jednog nebeskog naroda urađenoj po motivima romana Dr. Rajsa „Čujte Srbi, čuvajte se sebe“, a oživotvorena sadašnjim prilikama i događajima u jednoj izmišljenoj zemlji teško oboleloj od mita i korupcije. Veoma nadahnuto i razigrano likove su ostvarili:

Slavoljub Manojlović – Njule, Vladimir Velkovski, Milica Stojanović, Jelena Spasić, Milica Ilić, Tamara Nikolić, Aleksandar Milenković, Ilija Jovanović, Srđan Dogančić, Aleksandar Mančić i Đorđe Paunović.

Planom i programom novoformiranog pozorišta predviđena su brojna gostovanja i predstave po Srbiji i dijaspori. Ugovaranje za predstavu „Čuj narode mitomanije“ je u toku. Premijera predstave će biti do kraja decembra 2011. godine u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari