Ćuta na sednici skupštine opštine Majdanpek: Obustavite miniranje Starice 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i političke organizacije „Zajedno“, pristustvuje sednici skupštine opštine Mjadanpek na poziv građana i opozicionih odbornika kako bi se izvršio pritisak na lokalnu vlast u Majdanpeku i hitno prekinulo sa miniranjem planine Starice iznad grada – simbola grada Majdanpeka, saopštio je danas Ekološki ustanak.

„Čija je Starica, da nije možda kineska? Ovaj zločin mora odmah da se prekine! Građani su ti koji će odlučivati šta će se dalje sa njom dešavati a ne kineska kompanija. Verujemo da još uvek neki zakoni postoje u ovoj zemlji, ili smo postali kolonija bez prava glasa”, rekao je Jovanović, a prenosi Ekološki ustanak.

Kako se dodaje, grupa građana “Ne dam” je predložila da se nove tačke uvrste na dnevni red, hinta obustava radova na planini Starici zbog bezbednosti i zbog zaštitše životne sredine.

Tokom dana će se o tome odlučivati, najavljuje Ekološki ustanak.

U saopštenju se podseća da je zbog miniranja Starice održan protest u Majdanpeku prošle nedelje ali i organizovan aktivistički kamp koji blokira dalje radove kineskoj kompaniji sprečavajući uništenje planine i obrušavanje kamenja na grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari