Ćuta pokušao da uđe na sednicu Skupštine Grada Loznice, situacija na ivici incidenta (VIDEO) 1foto FoNet Milica Vučković

Pred sednicu Skupštine Grada Loznice ispred ulaza u zgradu nastalo je komešanje, kada je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao da uđe na sednicu.

Okupljeni aktivisti pokušali su da kažu da Jovanović ima pravo da prisustvuje sednici kao narodni poslanik.

Čulo se: „Ćuta ima pravo da učestvuje“, „Imamo pravo da uđemo, Loznica je naš grad“…

Jedna osoba koja nije htela da se predstavi ekipi N1, počela je da vređa Jovanovića.

„Pravite incident, kakav prostorni plan, lažete narod“, „Idi popij par vinjaka“, izjavio je.

Jovanović je pokušao da na vrata zgrade zalepi papir sa natpisom „Nećete kopati“, ali je obezbeđenje odmah pocepalo papir.

Danas bi trebalo da se održi sednica Skupštine Grada Loznice. Pred odbornicima je ostavka dugogodišnjeg gradonačelnika Vidoja Petrovića, a na dnevnom redu nema Prostornog plana za Projekat „Jadar“. Šta će se na sednici sve dešavati televizija N1 neće moći da prati iznutra, pošto joj nije odobrena akreditacija.

Odbornica SNS Dragana Lukić, koju vide kao novu gradonačelnicu koja će na to mesto zameniti Vidoja Petrovića, koji je podneo ostavku u avgustu, rekla je da će se o tome odlučivati na nekoj drugoj sednici, a da danas to nije tačka dnevnog reda.

Nakon guranja ispred ulaza, obezbeđenje je nešto posle 10 sati zatvorilo vrata, a većina odbornika je ušla na sednicu. Ćuta je na staklo uspeo da zalepi papir: „STOP rudniku litijuma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari