Ćuta: Vučić je u velikom problemu jer ga pritiska Rio Tinto, čekamo njegov sledeći potez 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji sa ekološkim aktivistima i građanima učestvuje u blokadi Ibarske magistrale kod Preljine, rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić u većem problemu nego građani i da njega kompanija Rio Tinto mnogo više pritiska nego „sve ove ljude“.

„On je taj na kome je sledeći korak. Čekamo da vidimo šta će da uradi da bi oni sproveli ovaj poduhvat, zločinački, jer ovo je čist zločin prema narodu“, poručio je Jovanović Ćuta sa blokade.

On je istakao da vlast mora da uradi nekoliko formalnih koraka da bi projekat mogao da se sprovede, a da je svaki od njih povod za nova okupljanja građana.

„Mora da progura kroz Prostorni plan Hrada Loznice, mora da donese tu famoznu Studiju procene uticaja na zaštitu životne sredine, da bi na kraju morala da usledi ta konačna dozvola da se ti bageri konačno pokrenu ka Gornjim Nedeljicama. To će biti razlog za ustanak, ja sam siguran da će cela Srbija ustati da brani Gornje Nedeljice“, rekao je Ćuta za N1.

Dodao je da se predsednik Vučić i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić ponašaju kao ucenjeni ljudi.

„Mogu da krše zakone kao što rade ceo dan, mogu da nas hapse. Neko će da robija zbog ove epske pljačke i zbog svega što rade ovom narodu. Od tog posla neće biti ništa, samo glavu gore i teramo dalje“, poručio je poslanik Ekološkog ustanka.

Ekološki aktivisti, opozicija i građani danas su na sat vremena blokirali put Loznica – Valjevo i Ibarsku magistralu kod Preljine u znak protesta zbog projekta Jadar i planiranog rudnika litijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari