Naredni dani proteći će u znaku tradicionalne manifestacije „Pudarski dani“, koja će biti održana po šesti put u Slankamenačkim Vinogradima, najmlađem i najmanjem naselju opštine Inđija.

Ovo zanimljivo slovačko selo ponovo će ugostiti brojne ljubitelje očuvane kulture i tradicije kako Slovaka i drugih naroda.

Manifestacija počinje 6. avgusta održavanjem turnira u malom fudbalu i trajaće do nedelje 9. avgusta, kada će se održati centralni deo programa.

Opština Inđija, Turistička organizacija Opštine Inđija i Mesna zajednica Slankamenačkih Vinograda i ove godine pripremili su brojne interesantne sadržaje. Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i takmičenja u kuvanju riblje čorbe, manifestacija će obuhvatiti i neke nove sadržaje kao što su izložba na kojoj će biti predstavljena slovačka nošnja iz prve i druge polovine prošlog veka, etno festival na kome će učestvovati brojna udruženja koja će predstaviti svoje rukotvorine, radionice slikanja i tkanja…

Tokom centralnog dela programa najavljen je i dolazak visokih funkcionera iz Republike Slovačke kao i ambasadora Republike Slovačke u Beogradu Igora Furđika, pokrajinskih sekretara Ane Tomanove Makanove, Martina Zloha i dr Jana Saboa. Inače, Slankamenački Vinogradi su danas mesto koje svojim načinom života i bogatstvom folklora privlači sve veći broj turista. Manifestacija Pudarski dani pokušaj je da se ti specifični običaji, nošnje i jela sačuvaju od zaborava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari