Cveće za zdravstvene radnice 1Foto: Z. Nikolić

Rotary klub Kraljevo je danas poklonio 200 cvetova kala medicinskim radnicama Infektivnog odelenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, Covid ambulanti i Specijalnoj bolnici Merkur iz Vrnjačke Banje.

„Želimo da i na ovaj nači iskažemo našu zahvalnost i divljenje damama,medicinskim radnicama, heroinama borbe protiv virusa „Covid -19“.

Ubeđen sam da takva osećanja dele i svi naši sugrađani“ rekao je danas , Dejan Veljović predsednik Rotary kluba Kraljevo na skromnoj svečanosti upriličenoj ispred ulaza na Infektivno odeljenje Opšte bolnice „Studenica“.

Rotarijanci su pored cveća, poklonili i veće količine kvalitetne tečnosti za piće koja je uvek potrebna nakon dugotrajnog dežurstva u punoj epidemiološkoj opremi i zaštiti.

Iako se rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi odvija po posebnom režimu to je delom uticalo i na svakodnevne aktivnosti, rekao je danas, okupljenim novinarima direktor Opšte bolnice „Studenica“ dr. Zoran Mrvić saopštivši da je u ovoj ustanovi od 16 marta, urađeno 186 operacija i 136 porođaja, od koji je oko 40 odsto carskih rezova što je nešto više od uobičajenog , od kojih su i tri bilazanačka.

Dobra epidemiološka situacija u Kraljevu je, neznatno izmenjena jer je od juče poslatih 10 uzoraka na analizu u Veterinarski specijalistički institut Kraljevo, prisustvo virusa „SARS-CoV-2“ “, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“ registrovano na jednom uzorku.

U Kraljevu je, zaključno sa današnjim danom testirano 846 lica a registrovana su 33 pozitivna uzorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari