Cvetanje Tise privlači turiste u Novi Bečej 1Foto: TO Novi Bečej (Ilustracija)

Novobečejci se pripremaju za menifestaciju „Kad Tisa cveta“ kada obeležavaju cvetanje Tise, odnosno rađanje insekta čiji let prekrije površinu reke kod njihovog mesta.

Cvetanje Tise očekuje se u peirodu od 10. do 12. juna u Novom Bečeju na obali Tise, a biće obeleženo turističkim programom na manifestaciji Kad Tisa cveta.

Organizatori su pripremili  vožnju kočijama i krstarenje čamcima u potrazi za ovim retkim prirodnim fenomenom, kada može da se fotografiše.

„Cvetanje reke dešava se samo na Tisi u ovom delu toka i na reci Jang Cek Jang u Kini. Zato ljubitelji prirode dolaze da uživaju u jedinstvenosti i ekskluzivnosti ovog događaja, a romantici da provere legendu po kojoj tih dana Tisa ispnjava ljubavne želje ako u nju pustiš svećicu utisnutu u licidersko srce“, kaže Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije Kad Tisa cveta.

Na obali Tise, u čardama, pored noćnog provoda i koncerata, tih dana će biti živo i interesantno jer će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svako moći da pronađu nešto za sebe.

Nastupiće bendovi WordUp,Ribica Kiseonik i Banda Drvena,La Banda. Najavljen je i program na vodi.

„Insekt Tiski cvet se najčešće pojavljuje u sumrak između 18 i 20 časova, tako da oni koje najviše zanima taj deo manifestacije u to vreme budu spremni da ga traže čamcima po Tisi, ili posmatraju rojenje sa obale“, poručuju organizatori.

Manifestaciju „Kad Tisa cveta“ podržali su Opština Novi bečej i Turistička organizacija Novi Bečej.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari