Rekonstruisani toaleti i zamenjena stolarija na školi u Vlasu kod Vranja 1Foto: vranje.org.rs

Na zgradi Osnovne škole „20. oktobar“ u Vlasu, selu nadomak Vranja, zamenjen je deo stolarije i rekonstruisani su toaleti, a ukupna vrednost izvedenih radova je 4,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prilikom posete školi, rekao je da lokalno rukovodstvo preduzima aktivnosti i realizuje projekte sa ciljem da učenici u seoskim sredinama imaju podjednako kvalitetne uslove za obrazovanje, kao i đaci u gradu.

„Veoma nam je važno da i deca u seoskim sredinama imaju adekvatne uslove za boravak i sticanje znanja u školama. Na ovoj zgradi zamenjen je deo stolarije i rekonstruisani su toaleti. Sledeća investicija su nove klupe, ormari i, uopšte, inventar. Osnovna škola ’20. oktobar’ u Vlasu ima tradiciju obrazovanja đaka od 1948. godine, i mi ćemo učiniti sve da se u ovom objektu školsko zvono oglašava još mnogo godina“, istakao je Milenković.

Ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu pohađa 82 učenika, uključujući i šest isturenih odeljenja u selima Lalince, Mijovce, Golemo Selo, Stance, Uševce i Gradnja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari