Programski timovi Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) su završili radne verzije predizbornog programa, sledi ubrzani zajednički rad na usaglašavanju programskih dokumenta stranaka i izlazak pred Kragujevčane sa objedinjenim programskim rešenjima.

Zvaničan slogan kampanje će uskoro koncipirati kreativni tim izbornog štaba, ali poruka, istakli su, mora biti jasna: Kragujevac nije palanka. Kragujevac će ponovo biti lider. Zato su nam potrebne investicije u oblastima koje su pod ingerencijom lokalne samouprave, ali i u zdravstvu, prosveti, kulturi i drugim oblastima i delatnostima, istakli su nedavno čelnici DS i ZZŠ na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Osvrnuvši se na aktuelnu situaciju u gradu, lider ZZŠ i bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović konstatovao je da je komunalni sektor u katastrofi, da Vodovod nema operativu, da Zelenilo uopšte ne funkcioniše, i da „imamo ekološku katastrofu“, kao i da trenutno u gradu ne postoji nijedna investicija.

– Grad mora da ima građevinsku operativu i mora da bude čist. To će u našem programu biti vrlo jasno definisano. Ne možete zastrašivanjem ljudi u komunalnom sektoru i upravama u gradu, najavljivanjem spiskova tehnoloških viškova, stvarati atmosferu straha kod zaposlenih. Tačno je da postoji višak, ali on se ne rešava na ovaj način, već sistemski i na socijalno prihvatljiv način, rekao je Stevanović, dodajući da koalicija ZZŠ i DS, ukoliko nakon predstojećih lokalnih izbora osvoji vlast, planira da izgradi centralnu gradsku aveniji, novu bolnicu i da pokrene investicije. Za realizaciju tih planova neophodna je, poručio je sugrađanima Stevanović, podrška većine birača u Kragujevcu.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović kazao je da demokrate i „zajedničari“ pričaju o programu, iako znaju da će izbori biti naredne godine. DS i ZZŠ to čine, kako bi građani, prema njegovim rečima, imali dovoljno vremena da vide jedan ozbiljan program.

Lažna opozicija

– Uoči izbora, mnoge stranke pokušavaju da se predstave kao opozicione, a jedina prava opoziciona grupacija jeste naša koalicija. Mi znamo da će se mnogi predstavljati da su protiv ovakvog načina vođenja države, možda i grada, a biće i marketinških istupanja iz vladajuće koalicije. Koalicija DS – ZZŠ, međutim, jedina je stvarna opozicija, i jedina ima kadrovske i druge potencijale da ponovo pokrene Kragujevac, smatra predsednik GO DS Dušan Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari