Da li bi i na koji način poslanici zabranili rijaliti programe?

Šta kažu o: Poslanici Skupštine Srbije za portal Danas.rs o rijaliti programima

Ostavite komentar


  1. Ako je samo stvar izbora, zašto onda na „nacionalnoj“ frekvenciji ne puste pornografiju 24/7 pa kome se ne sviđa neka promeni kanal. I dozvolite ljudima da vrše veliku nuždu po gradskim trgovima pa ako se nekome ne sviđa neka okrene glavu. Stvar ukusa jel?

  2. Ne gledam tu glupost i prostakluk , to nisu nikakvi rialiti nego vulgarnosti koje su daleko od realnosti. Smeta me sto po neke novine i pricaju o tim ucesnicima buduci da to ne gledam cesto se pitam ko su te osobe. Nemam nista protiv da postoje potpuno sam indiferentan svako bira ono sto voli.

  3. Čisto sumnjam da bi bili za ukidanje, jer to odgovara kulturnom i mentalnom nivou većine iz vladajuće koalicije.Pored toga, rijaliti im služe da zaglupljuju polusvet i odvlače pažnju od gorućih društvenih problema.

  4. Problem sa ovakvim “programom“ treba gledati mnogo šire, jer je tako i zamišljen od njegovih kreatora, globalno. To je samo još jedan vid dresure ljudi, kako da se ponašaju, kako da razmišljaju i kako da reaguju. A šta su do sada pokazali svi ti rijaliti programi: da treba biti siledžija, da svaki spor treba resavati mišićima a ne mozgom, da pristojnost ne treba da postoji, da treba razvijati instinktivno ponašanje, a ne racionalno; da ne treba da postoji solidarnost, empatija, ništa što podseća na ljudskost, da su pare jedino bitne, da ni jedna moralna norma nema nikakvu vrednost. Znači uzmi ono što ti se svidi, iskoristi, pa idi dalje. A i sam naziv “rijaliti“ je toliko perfidno izabran da nemam reči: u prevodu znači “stvarnost“, jer to odvratno ponašanje se nameće svima onima koji to gledaju kao “ono pravo“, kao jedini ispravni model ponašanja i života, kao nešto što je “stvarno“ i “realno“. A to što većina poslanika ne bi zabranili ovu dresuru i silovanje mozgova gledalaca, pa da li to nekog uopšte može iznenaditi, uzimajući u obzir “sastav“ Narodne skupštine? U politici je normalno da se pre svega laže, pa šta onda još nije jasno? Sve se daje i prodaje za još jedan glas, za još jedan evro. Za mene lično, ovakvi sadržaji su samo još jedan deo slagalice najmračnijeg poglavlja onoga što se zove ljudska civilizacija. A šta očekivati od onih koji redovno prate “ovo“? Ništa dobro. Sve se jako lepo uklapa u definiciju onog starog “zavadi, pa vladaj“, toliko je očigledno, a malo ko to vidi. Nije ni čudo, tehnologija je sve “pametnija“, a oni koji je koriste? Da li smo svi generalno postali pametniji? Svi dokazi upućuju na suprotno.

  5. A sta je sa decom koja su po ceo dan sama kod kuce? Rijaliti programi – rijaliti predsednik – rijaliti SNS… Nije ni cudo sto ima toliko vesnjackog nasilja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.