„Da li će dva ključna minuta nestati kao kod Doljevca“: Milivojević pita nadležne o napadu na Vuka Cvijića 1Foto: Print screen KoSSev

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević uputio je pitanja nadležnim institucijama i javnosti u vezi sa opstrukcijom istrage napada na novinara nedeljnika „Radar“ Vuka Cvijića.

Pošto Ana Brnabić namerno ne saziva sednice Narodne skupštine i tako parališke politički život u zemlji, kao narodni poslanik prinuđen sam da umesto u parlamentu u danu predviđenom za postavljanje poslaničkih pitanja, putem medija zatražim odgovore od nadležnih zbog očigledne opstrukcije istrage posle napada na novinara Vuka Cvijića, naveo je Milivojević u pisanoj izjavi.

Poslanik demokrata pita ministra policije Ivicu Dačića zašto policija tužilaštvu ne dostavlja snimke sa nadzornnih kamera sa mesta napada na Vuka Cvijića ni posle sedam dana od napada.

Milivojević dalje pita da li i u ovom slučaju „moramo strepiti da će dva ključna minuta snimka na kojem je zabeležen mučki nasrtaj, nestati poput snimka sa naplatne rampe kod Doljevca„.

Pita i da li je neko iz policije te snimke već odneo Aleksandru Vučiću, pa su zato, kako je naveo, nedostupni tužilaštvu.

„Zašto predstavnici režima Aleksandra Vučića umesto da osude nasrtaj Milana Lađevića na novinara Vuka Cvijića, ovaj napad relativizuju i štite urednika svog partijskog glasila, rugajući se ne samo Vuku Cvijiću već i svim ostalim žrtvama ovog režima“, pita Milivojević.

Milivojević postavlja pitanje i da li predstavnici režima Aleksandra Vučića zaista misle da mogu na ovakav način zaustaviti, kako je naveo, hrabre, nezavisne i nepristrasne novinare u rasvetljavanju kriminalnih afera ove vlasti.

„Verujem da razumni, istini i pravdi odani i slobodoljubivi ljudi u ovoj zemlji naslućuju odgovore na ova pitanja, ali se nadam da nisu u pravu“, zaključio je Milivojević.

Podsetimo, novinar nedeljnika „Radar“ Vuk Cvijić, koga je prošle nedelje fiizički napao direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević, rekao je sinoć u emisiji Newsnight TV N1 da nije normalno da policija ne dostavi snimke sa nadzornih kamera u centru Beograda, ali da mu to nije neočekivano, s obzirom na to, kako kaže, u kakvoj zemlji živimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari