Da li će se i kako proveravati tačnost podataka na popisu stanovništva: Novčane kazne za netačne i nepotpune odgovore

Ostavite komentar


  1. Republička,pokrajinska,gradske i opštinske popisne komisije pokupiće kajmak pri popisu. Bilo bi lepo da daju tačne podatke o primanjima za popis.

  2. A kako mogu da provere da li je tačno da je neko po nacionalnosti marsovac, a veroispovesti hobogoblin?

  3. Ubeđivali su nas da je popis samo za statistiku. Bez pristupa podacima drugih subjekata…?

  4. Ako postoji kazna za netačne podatke, znači da će biti provere. Ako ima provere, znači da negde postoje tačni podaci. Ako postoje tačni podaci, čemu popis?

  5. Da li postoji bilo sta,sto ne znate o svima nama.Cemu sva ta pitanja…odgovore imate na sve…

  6. Dokle da sipaju na nas iz vazduha to, sto sipaju? Zasto nama ne kazu nista? Nebo je izresetano avionskim tragovima. Truju nas, a svi ćute

  7. Po ovop zakoniku državi ide u prilog da što manje ljudi popiše da od tih silnih kazni ljudski napuni budžet pa da svima podeli po 5000 din.pomoči a ne samo onima koiče to odmah u kockarnice spiskat.

  8. A sta cete sa popisivacom koji nosi sa sobom notes i olovku i pita te 5 pitanja a ostale odgovore ce sama da unese jos i preti novcanom kaznom jer joj nisam htela reci svoj maticni broj .Na moje pitanje gde joj je laptop devojka mi odgovorila da je u autu i da je to za nju gubljenje vremena. E tako se vrsi popis u Ariljskim selima

  9. 1 500 000 Albanaca će dobiti na kućnu adresu prekršaj. 1200 000 onih koji su napustili dva zlatna doba od 2000 godine na ovamo će dobiti prekršaje? Neradi se o popisu i teorijama zavere to su gluposti ,radi se o principima i nelogičnostima. Za sva ta pitanja postoje naučne metode sa anketama i slučajnim uzorcima koje su tačne sa odstupanjima od 0.2 -1.5 %. Ovoj i ovakvoj državi gde treba da kazni preko 3mil gradjana po defoltu treba nešto preciznije od anketa? Od podataka koje već ima? Ime prezime, godina rodjenja ti i ukućani, jezik,nacionalnost, veroispovest i druga pitanja netrebaju. Izvolite ankete, službe da zadju po selima ,gradovima penziono socijalna, poreska nek vrše dozvoljena ISTRAŽIVANJA, radnje iz svog delokruga ,nek izadju iz kancelarija. Ispada da bogati,imućniji mogu da otvore vrata i pokažu srednji prst ,plate 20 000 koje niko do sad nije platio i npr izbegnu mobilizaciju,porez,ako je objekat nelegalizovan neznaju koga da iscimaju i tako. Nije sve teorija zavere kako bi voleli da predstavite. A i čudno je kad se opoziciji i poziciji poklapaju stavovi,više i nema ključnih razlika sem u količini ukradenog,koruptivnog u zavisnosti dal je srebrno ili zlatno doba itd.

  10. Ovaj popis se ne razlikuje od predhodnih godina,cak su neka pitanja i izostavljena,a sto se tice svih unetih podataka,sve to drzava vec ima,osim da li neko zivi i radi u inostranstvu ili ne….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.