Da li će užička vlast obnoviti zgradu starog dečjeg dispanzera ili će parcelu prepustiti naprednjačkim investitorima? 1Foto: SSP Užice

Stranka slobode i pravde (SSP) traži od užičke vlasti da obnovi ruiniranu zgradu nekadašnjeg dečjeg dispanzera u najužem centru grada i da je nameni za dom zdravlja za penzionere.

SSP predlaže lokalnoj samoupravi da pokrene takvu inicijativu i zatraži podršku Ministarstva zdravlja.

Time bi se, ističe se, „rasteretio sadašnji dom zdravlja koji ne poseduje dovoljno prostora“, omogućila „kvalitetnija usluga pacijentima i povratak nedostajućih službi“.

Dodaje se da su „najbrojnije pritužbe građana na ogromne gužve i skučene čekaonice u postojećem domu zdravlja, jer taj objekat je izgrađen pre 50 godina“.

„S druge strane, naši stariji sugrađani bi u novom centru primarne medicinske zaštite, opremljenom laboratorijom i potrebnom dijagnostikom, dobili kvalitetniju i bržu uslugu“.

„Time bi se rasteretile i službe Zdravstvenog centra, koje trpe pritisak pacijenata iz celog Zlatiborskog okruga“.

Podseća se na to da su, pored objekta starog dispanzera, „park opremljen mobilijarom, autobusko stajalište za sve lokalne linije i autobuska stanica, što olakšava dolazak starijim sugrađanima“.

Zgrada nekadašnjeg dečjeg dispanzera u Užicu, koja se nalazi u samom centru grada je, ističe se, „u fazi urušavanja, jer su je nadležni decenijama potpuno zanemarivali“.

„Korišćena je“, podseća SSP, i kao „privremeni magacinski prostor okolnih radnji, a u poslednje vreme njena kontrukcija tone“.

„Znajući kako funkcioniše SNS sistem, zgrada je ostavljena da potpuno propadne da bi taj prostor uzeo neko od investitora bliskih vlasti za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na elitnoj lokaciji“, poručuju iz užičkog odbora SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari