Da li i pod kojim uslovima legalizovati marihuanu u Srbiji?

Šta kažu o: Poslanici Skupštine Srbije za portal Danas.rs o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe

Ostavite komentar


  1. Ovde nas primitivci šalju u zatvor zbog konzumiranja! Dokle nas vode primitivni, zatucani ljudi nema nam spasa bez obzira koja je tema. Civilizovane, napredne zemlje odavno su dekriminizovale korišćenje, nas šalju u zatvor i uništavaju nam porodice, živote! Jadni smo podanici nepismene kaste, Palma….Čovek je bio mali kada je svirao Bah, sve govori ko nas vodi

    1. ženska osoba od osamdeset godina zbog bolova uzgajala za sebe!
      strpali je tri i po godine zabele?

  2. U svetu se marihuana vec uveliko koristi u medicinske svrhe. Cak i ona opojna se dobija na recept. Vec i vrapci znaju da, kao i svaki lek pomaze kod pojedinih bolesti. Meni je muka od demagoga koji su toboz zabrinuti zbog „opojnih droga“, ali piju, puse i ZMURE na to sto se u Srbiji bensedini prodaju na lopate. Ako mi posle izjave: „Poslanik Dveri Boško Obradović je, u objedinjenom odgovoru na sva postavljena pitanja, izrazio stav da „u Srbiji ima mnogo važnijih tema“. kaze da ovaj nije opasniji i od Vucka, ubicu se! Folirant i populista.

    1. Ovim dripcima ne odgovara legalizacija jer ih finansiraju dileri. Zašto da se novac od prodaje marihuane sliva u budžet kada može u njihove šake? Elem, kao i sa svim ostalim. Ovde ni jedan posao više nije van sfere ličnog interesa.

  3. Nama obolelima od miltipleskleroze nije do vaše političke zajebancije. Te svoje ambicije isterujte na ulici ako imate muda.
    Svako ko hoće da pročita pronaći će kako je konoplja postala droga i zašto, zbog bolesnih američkih ambicija za velikom zaradom.
    Ulje od kanabisa je za nas spas a ostalim teškim bolesnicima sam kanabis olakšava život.
    Zašto im zabranjivati kad će ionako brzo umreti, ajde onda da im bar malo olakšamo.
    Ako niste spremni da pomognete nemojte ni odmagati mešanjem politike.
    Kažete Vučko, pa svi ovi su bili na vlati pre njega pa niko nije kurcem mrdnu osim što se bogatio.
    Bagra.

    1. Draga Bosiljka, ovde se pitanje legalizacije kanabisa i njegovih produkata postavlja isključivo kao političko a ne kao humano. Naše društvo je do te mere obolelo da ne verujem da bi im bilo šta pomoglo da ozdrave. Ovde se samo smenjuje kurta i murta. Naši političari ali i zdravstveni radnici nikako da shvate da je neuporedivo korisnije legalizovati nego kriminalizovati. Oboleli će sigurmo nabaviti ulje ako mu trba ali zašto legalno po pristojnoj ceni kad može skupo na crno po višestruko većoj ceni. Čiji je to interes pojma nemam, mada nagađam.

  4. Ja sam za potpunu legalizaciju svih droga
    Uvesti drogomate pa nek svako kupi što mu drago
    Em provereno em
    NAPLAĆEN POREZ I AKCIZA

    1. @ Justin
      U pravu si.Dekriminalisati I kontrolisati.
      Gde god je to uradjeno pokazalo se kao uspeh.

      1. E jest, kako bi onda razne bezbednosne sluzbe skupljale napojnice? sta bi dileri radili? ko ce placati porez?? srbistan je ovo, logika tu nece proci

  5. Ja sam protiv toga da se legalizuje marihuana. Marihuanu treba dekriminalizovati – da posedovanje i upotreba ne budu ni krivično ni prekršajno delo a legalizacija znači da bi država ili neke interesne grupe odlučivali šta je to što je legalno a šta nije i ko prodaje legalno a ko ilegalno što je samo paravan za još veći kriminal u vezi sa marihuanom.
    Ili ako većina nije za to onda i alkohol treba kriminalizovati u istoj ravni sa marihuanom. U svakom slučaju konzumacija marihuane i učestvovanje u javnom saobraćaju makar i peške mora biti teško krivično delo koje policija uredno kontroliše i veoma oštro kažnjava. Mi smo kao društvo žešći licemeri i lažni dušebrižnici i to je idealan okvir za demagogiju i populizam koji dalje vode u sve moguće neslobode.

  6. Svaki narkoman će naći izgovor da je marihuana odnosno taj (plemeniti razarač života i porodica) je lek.To treba sve u zatvor jer uništavaju i normalne ljude oko sebe .A sebe sto unistavaju to je jedan bolesnik ovisnik manje

Ostavite komentar


Društvo

Sloga: Zaposlenima u opštoj bolnici Vrbas još nisu isplaćene zarade 10

Sloga: Zaposlenima u opštoj bolnici Vrbas još nisu isplaćene zarade

Udruženi sindikati Srbije Sloga - sindikat zdravstva i socijalne zaštite ocenili su danas kao neprihvatljivo to što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas do danas nisu isplaćene zarade zbog izvršenja koje je na snazi i zaplene dela uplate za zarade, iako su svim ostalim zaposlenima u Srbiji koji rade u sistemu zdravstva isplaćene zarade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.